Баница с печени ябълки, стафиди, орехи и мед „Ябълчник“

Баница с печени ябълки, стафиди, орехи и мед „Ябълчник“

ТрудностЛесна
Приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Обелените и почистени от семките ябълки изпичаме в тава с водата и захарта. Запазваме си сиропа - ще го използваме за сиропиране.

    Разстиламе корите, поставяме настъргана ябълка, орехи и стафиди, след което навиваме като вита баница.

    Отгоре намазваме с разтопено масло, поръсваме с малко захар и печем за 20 min на 180⁰ C.

    Смесваме сиропа с меда и сиропираме баницата, докато е още гореща.

    При поднасяне може да поръсим с пудра захар, но внимаваме да не стане прекалено сладко и да се изгуби вкуса на ябълките.