
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Баница с праз, спанак и извара
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Задушаваме в малко масло нарязаните на ситно лук и праз, заедно със спанака, докато омекнат.
Оставяме плънката да изстине и овкусяваме със сол и пипер.
Намазваме корите 2 по 2 с разтопено краве масло. Започваме да редим по малко от плънката, като добавяме и по малко извара и навиваме на руло.
Редим под формата на вита баницата в кръгла тава, като започваме от средата.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и оставащото разтопено масло и заливаме баницата отгоре.
Печем 45 min на 180°С или докато баницата стане златиста и хрупкава.
Оставяме да почине поне час, преди да сервираме - не само защото баницата е гореща, но и за да поеме от вкуса на всички продукти.
Можем да приготвим рецептата и в напълно постен вариант без млечни продукти и като заменим маслото с олио.