Баварски кюфтета с бирен сос и шпецле

Баварски кюфтета с бирен сос и шпецле

ТрудностЛесна
Приготвяне1:20 h

Начин на приготвяне

    Смесваме двете кайми заедно с яйцето и много ситно нарязания лук. Овкусяваме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.Оформяме малки кюфтенца и ги запържваме в нагорещен тиган.

    Нарязваме чесъна и праз лука на едро и ги задушаваме в дълбок съд в загрятото маслиново масло. Добавяме бирата и намаляваме котлона. След 4-5 min наливаме бульона, връщаме в тенджерата запържените кюфтенца и оставяме да къкрят на тих огън 20 - 30 min.

    Сваряваме шпецлето в подсолена вода според указанията на опаковката, прецеждаме го и го разпределяме в термоустойчиви купички. Овкусяваме със сол и черен пипер, поставяме кубче масло и настъргваме ементала. Печем 10 min на 180° във фурна с горен реотан, докато кашкавалът се разтопи.

    Сервираме кюфтетата с бирения сос и шпецле за гарнитура.