Начин на приготвяне
Отстраняваме ципата от долната част на ребрата. Овкусяваме ги със сол и пипер и по възможност оставяме да се мариноват за около 4 до 24 h.
Изпичаме ги на 140° C зa около 4-5 h, като на половината време ги увивамe в хартия и фолио за печене и ги връщаме да се допекат.
Междувременно приготвяме глазурата, като смесвам сладкото, оцета и горчицата. Приготвяме разядката, като нарязваме печените чушки, намачкваме чесъна с малко сол на фина паста, нарязваме и копъра ситно. Смесваме всички съставки за разядката и разбъркваме.
Изваждаме ребрата от фурната и ги оставяме да си починат, както са опаковани, за поне 30 min.
Намазваме ребрата с глазурата и ги запичаме на силно загрята фурна на 230-250° C с вентилатор за 5-10 min, докато глазурата леко се запече. Поднасяме горещите ребра с разядката.