Бавно печени ребра, поднесени с разядка от катък с печени чушки

Бавно печени ребра, поднесени с разядка от катък с печени чушки

ТрудностСредно трудна
Приготвяне6:00 h

Начин на приготвяне

    Отстраняваме ципата от долната част на ребрата. Овкусяваме ги със сол и пипер и по възможност оставяме да се мариноват за около 4 до 24 h.

    Изпичаме ги на 140° C зa около 4-5 h, като на половината време ги увивамe в хартия и фолио за печене и ги връщаме да се допекат.

    Междувременно приготвяме глазурата, като смесвам сладкото, оцета и горчицата. Приготвяме разядката, като нарязваме печените чушки, намачкваме чесъна с малко сол на фина паста, нарязваме и копъра ситно. Смесваме всички съставки за разядката и разбъркваме.

    Изваждаме ребрата от фурната и ги оставяме да си починат, както са опаковани, за поне 30 min.

    Намазваме ребрата с глазурата и ги запичаме на силно загрята фурна на 230-250° C с вентилатор за 5-10 min, докато глазурата леко се запече. Поднасяме горещите ребра с разядката.