Начин на приготвяне
На силно сгорещен сух тиган запечатваме джолана.
Режем зеленчуците без картофите на едро и ги запечатваме на сух тиган. В тенджера сипваме олио, слагаме зеленчуците, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер, пипер на зърна и дафинов лист. Добавяме около 1,5 l вода и оставяме да заври.
В гювеч слагаме запечатания джолан, добавяме зеленчуците, нарязаните на едро картофи, скилидките чесън, предварително изпечения и обелен цял домат, нарязания магданоз и виното и запечатваме гювеча с тесто.
Слагаме го в студена фурна и настройваме на 200° C (за да не се пукне гювечът). След 30 min го намаляваме на 160° C и готвим за около 2 часа и половина до готовност.
Сервираме.