Начин на приготвяне
1. Раздели яйцата на белтъци и жълтъци. Разбий жълтъците с половин ч.л. сол до получаване на гъст крем. Прибави последователно млякото и брашното при постоянно бъркане.
2. Разбий белтъците на сняг и ги смеси с ементала и билките.
3. Изпържи половината от тестото в 1 с.л. сгорещено масло за 2 - 3 min от всяка страна до златистокафяво. Накъсай на парчета с помощта на две вилици и остави на топло.
4. Приготви останалото тесто по същия начин.
5. Междувременно обели и накълцай на ситно лука и го запържи с кубчетата пушена шунка в останалото масло в друг тиган, докато станат хрупкави. Овкуси с пипера и сервирай към билковия шмарн.
6. На ястието подхожда мешана зелена салата.