Верига от любими рецепти
Бисквитено руло с крем с мандарини и еспресо

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

захар захар
(за обработка)
желатин желатин4 листа лист
захар захар75 g g
маскарпоне маскарпоне350 g g
кафе ликьор кафе ликьор2 - 3 с.л. с.л.
еспресо еспресо
(изстудено)
100 ml ml
мандарини мандарина
(на резени)
275 g g
готварска сметана готварска сметана150 ml ml
шоколадови мока зърна шоколадови мока зърна
(за декорация)
хартия за печене хартия за печене

За бисквитеното тесто

яйца яйце6
захар захар200 g g
сол сол1 щипки щипка
брашно брашно150 g g
нишесте нишесте50 g g
бакпулвер бакпулвер ч.л. ч.л.

Бисквитено руло с крем с мандарини и еспресо

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

55 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Покрий тава с хартия за печене за бисквитения блат. Приготви тестото по основната рецепта, разстели го в тавата и го заглади с шпатула. Печи 15 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистожълто.

2. Извади го и го обърни върху чиста, поръсена със захар кухненска кърпа. Намажи тънко с четка хартията за печене със студена вода и внимателно я отдели. Навий по дължина бисквитения блат на руло с помощта на кухненската кърпа и го остави да изстине.

3. Размекни желатина в студена вода. Разбий захарта, маскарпонето, ликьора и половината от еспресото, докато се получи гладък крем.

4. Затопли малко останалото еспресо, изстискай леко желатина и го разтвори в него. Прибави 1 с. л. от крема с маскарпоне и внимателно го разбъркай. После разбъркай получената смес с останалия крем и остави на хладно, докато започне да се желира.

5. Раздели мандарините на парчета и остави 12 - 15 по-хубави парчета настрана за декорация.

6. Разбий сметаната на твърд крем и я разбъркай с крема с еспресо. Развий бисквитеното руло, намажи го с ⅔ от крема, като по едната по-дълга страна на бисквитения блат оставиш 3 - 4 cm свободни. Разпредели останалите мандарини върху крема и навий отново бисквитеното руло. Остави го най-малко 2 h в хладилник да стегне. Постави останалия крем в шприц с торбичка с накрайник звезда и също го остави на хладно.

7. Преди сервиране шприцовай с охладения крем рулото и го декорирай с оставените настрана парчета мандарина и шоколадови мока зърна.