
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
захар
захар (за обработка) | |||
желатин желатин | 4 листа лист | ||
захар захар | 75 g g | ||
маскарпоне маскарпоне | 350 g g | ||
кафе ликьор кафе ликьор | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
еспресо
еспресо (изстудено) | 100 ml ml | ||
мандарини
мандарина (на резени) | 275 g g | ||
готварска сметана готварска сметана | 150 ml ml | ||
шоколадови мока зърна
шоколадови мока зърна (за декорация) | |||
хартия за печене хартия за печене |
За бисквитеното тесто
яйца яйце | 6 | ||
захар захар | 200 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
брашно брашно | 150 g g | ||
нишесте нишесте | 50 g g | ||
бакпулвер бакпулвер | ч.л. ч.л. |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБисквитено руло с крем с мандарини и еспресо
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Покрий тава с хартия за печене за бисквитения блат. Приготви тестото по основната рецепта, разстели го в тавата и го заглади с шпатула. Печи 15 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистожълто.
2. Извади го и го обърни върху чиста, поръсена със захар кухненска кърпа. Намажи тънко с четка хартията за печене със студена вода и внимателно я отдели. Навий по дължина бисквитения блат на руло с помощта на кухненската кърпа и го остави да изстине.
3. Размекни желатина в студена вода. Разбий захарта, маскарпонето, ликьора и половината от еспресото, докато се получи гладък крем.
4. Затопли малко останалото еспресо, изстискай леко желатина и го разтвори в него. Прибави 1 с. л. от крема с маскарпоне и внимателно го разбъркай. После разбъркай получената смес с останалия крем и остави на хладно, докато започне да се желира.
5. Раздели мандарините на парчета и остави 12 - 15 по-хубави парчета настрана за декорация.
6. Разбий сметаната на твърд крем и я разбъркай с крема с еспресо. Развий бисквитеното руло, намажи го с ⅔ от крема, като по едната по-дълга страна на бисквитения блат оставиш 3 - 4 cm свободни. Разпредели останалите мандарини върху крема и навий отново бисквитеното руло. Остави го най-малко 2 h в хладилник да стегне. Постави останалия крем в шприц с торбичка с накрайник звезда и също го остави на хладно.
7. Преди сервиране шприцовай с охладения крем рулото и го декорирай с оставените настрана парчета мандарина и шоколадови мока зърна.