Бисквитено руло с крем с мандарини и еспресо

Бисквитено руло с крем с мандарини и еспресо
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне55 min

Начин на приготвяне

    1. Покрий тава с хартия за печене за бисквитения блат. Приготви тестото по основната рецепта, разстели го в тавата и го заглади с шпатула. Печи 15 min в предварително загрята на 200° C фурна до златистожълто.

    2. Извади го и го обърни върху чиста, поръсена със захар кухненска кърпа. Намажи тънко с четка хартията за печене със студена вода и внимателно я отдели. Навий по дължина бисквитения блат на руло с помощта на кухненската кърпа и го остави да изстине.

    3. Размекни желатина в студена вода. Разбий захарта, маскарпонето, ликьора и половината от еспресото, докато се получи гладък крем.

    4. Затопли малко останалото еспресо, изстискай леко желатина и го разтвори в него. Прибави 1 с. л. от крема с маскарпоне и внимателно го разбъркай. После разбъркай получената смес с останалия крем и остави на хладно, докато започне да се желира.

    5. Раздели мандарините на парчета и остави 12 - 15 по-хубави парчета настрана за декорация.

    6. Разбий сметаната на твърд крем и я разбъркай с крема с еспресо. Развий бисквитеното руло, намажи го с ⅔ от крема, като по едната по-дълга страна на бисквитения блат оставиш 3 - 4 cm свободни. Разпредели останалите мандарини върху крема и навий отново бисквитеното руло. Остави го най-малко 2 h в хладилник да стегне. Постави останалия крем в шприц с торбичка с накрайник звезда и също го остави на хладно.

    7. Преди сервиране шприцовай с охладения крем рулото и го декорирай с оставените настрана парчета мандарина и шоколадови мока зърна.