Верига от любими рецепти
Бисквити с късмети

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

краве масло краве масло40 g g
пудра захар пудра захар50 g g
белтъци белтък1
сол сол1 щипки щипка
пшенично брашно пшенично брашно40 g g
хартия за печене хартия за печене

Бисквити с късмети

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(28)

Начин на приготвяне

Разтопи маслото и го остави да изстине. Пресей пудрата захар. Разбий на пяна белтъка със солта. Добавяй по малко пудра захар при непрекъснато бъркане и разбий на гъст крем. Пресей брашното над крема и го разбъркай кратко с маслото с движения отдолу нагоре.

Очертай върху парче хартия за печене два кръга (9 - 10 cm Ø всеки). Постави във всеки кръг 1 ч.л. тесто и го разстели равномерно на тънко с шпатула или нож. Печи 4 - 5 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато кръговете леко покафенеят по краищата.

Извади тавата от печката, постави централно върху всеки от кръговете по една хартиена лента с късмет, с помощта на шпатула най-напред прегъни наполовина, след това постави със затворената страна надолу върху ръба на чаша, така че да се получи четвърт кръг. Остави да изстине. Продължи по същия начин с останалото тесто. Опаковай бисквитите с късмети, така че да няма достъп на въздух.

Съвет:
Когато изпеченото тесто изстине, бързо се втвърдява и поради това е най-добре да се пекат и сгъват само по 2 бисквити наведнъж.

Купи в Lidl

Краве маслоКраве масло
Краве масло
15.04 - 21.04
НОВО!
3,89лв.