Бисквити с късмети

Бисквити с късмети
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне60 min

Начин на приготвяне

    Разтопи маслото и го остави да изстине. Пресей пудрата захар. Разбий на пяна белтъка със солта. Добавяй по малко пудра захар при непрекъснато бъркане и разбий на гъст крем. Пресей брашното над крема и го разбъркай кратко с маслото с движения отдолу нагоре.

    Очертай върху парче хартия за печене два кръга (9 - 10 cm Ø всеки). Постави във всеки кръг 1 ч.л. тесто и го разстели равномерно на тънко с шпатула или нож. Печи 4 - 5 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато кръговете леко покафенеят по краищата.

    Извади тавата от печката, постави централно върху всеки от кръговете по една хартиена лента с късмет, с помощта на шпатула най-напред прегъни наполовина, след това постави със затворената страна надолу върху ръба на чаша, така че да се получи четвърт кръг. Остави да изстине. Продължи по същия начин с останалото тесто. Опаковай бисквитите с късмети, така че да няма достъп на въздух.

    Съвет:

    Когато изпеченото тесто изстине, бързо се втвърдява и поради това е най-добре да се пекат и сгъват само по 2 бисквити наведнъж.