Верига от любими рецепти
Бисквити с късмети

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

краве масло краве масло40 g g
пудра захар пудра захар50 g g
белтъци белтък1
сол сол1 щипки щипка
пшенично брашно пшенично брашно40 g g
хартия за печене хартия за печене

Бисквити с късмети

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(18)

Начин на приготвяне

Разтопи маслото и го остави да изстине. Пресей пудрата захар. Разбий на пяна белтъка със солта. Добавяй по малко пудра захар при непрекъснато бъркане и разбий на гъст крем. Пресей брашното над крема и го разбъркай кратко с маслото с движения отдолу нагоре.

Очертай върху парче хартия за печене два кръга (9 - 10 cm Ø всеки). Постави във всеки кръг 1 ч.л. тесто и го разстели равномерно на тънко с шпатула или нож. Печи 4 - 5 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато кръговете леко покафенеят по краищата.

Извади тавата от печката, постави централно върху всеки от кръговете по една хартиена лента с късмет, с помощта на шпатула най-напред прегъни наполовина, след това постави със затворената страна надолу върху ръба на чаша, така че да се получи четвърт кръг. Остави да изстине. Продължи по същия начин с останалото тесто. Опаковай бисквитите с късмети, така че да няма достъп на въздух.

Съвет:
Когато изпеченото тесто изстине, бързо се втвърдява и поради това е най-добре да се пекат и сгъват само по 2 бисквити наведнъж.

Купи в Lidl

Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
03.10 - 09.10
САМО СЕГА
5,69*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.