
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 40 g g | |
пудра захар пудра захар | 50 g g | |
белтъци белтък | 1 | |
сол сол | 1 щипки щипка | |
пшенично брашно пшенично брашно | 40 g g | |
хартия за печене хартия за печене |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБисквити с късмети
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтопи маслото и го остави да изстине. Пресей пудрата захар. Разбий на пяна белтъка със солта. Добавяй по малко пудра захар при непрекъснато бъркане и разбий на гъст крем. Пресей брашното над крема и го разбъркай кратко с маслото с движения отдолу нагоре.
Очертай върху парче хартия за печене два кръга (9 - 10 cm Ø всеки). Постави във всеки кръг 1 ч.л. тесто и го разстели равномерно на тънко с шпатула или нож. Печи 4 - 5 min в предварително загрята на 200°C фурна, докато кръговете леко покафенеят по краищата.
Извади тавата от печката, постави централно върху всеки от кръговете по една хартиена лента с късмет, с помощта на шпатула най-напред прегъни наполовина, след това постави със затворената страна надолу върху ръба на чаша, така че да се получи четвърт кръг. Остави да изстине. Продължи по същия начин с останалото тесто. Опаковай бисквитите с късмети, така че да няма достъп на въздух.
Съвет:
Когато изпеченото тесто изстине, бързо се втвърдява и поради това е най-добре да се пекат и сгъват само по 2 бисквити наведнъж.