
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБистра супа със свинско месо, гриловани гъби и лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме месото от ципите, жилите и излишната мазнина. Овкусяваме със сол и черен пипер и го запържваме в 2-3 с.л. маслиново масло в голяма тенджера, докато хване коричка от всички страни. Наливаме вода, колкото да покрие месото, и готвим 2 часа под похлупак на средна температура. Когато месото е готово (разпада се на конци при натиск с вилица), го изваждаме.
Нарязваме всички зеленчуци без гъбите и лука и ги поставяме в тенджерата. Доливаме 2 l вода и слагаме кубчетата бульон. Варим, докато зеленчуците омекнат, и прибавяме накъсаното на парчета месо. Варим така още 5 min и овкусяваме със сол и пипер.
Обелваме и почистваме гъбите от пънчетата, като ги оставяме цели, а лука нарязваме на шайби. В грил тиган или в обикновен загряваме 1-2 с.л.маслиново масло и запичаме гъбите и лука. Поставяме грилованите зеленчуци на дъното на купите за сервиране и заливаме със супата. Отгоре поръсваме със ситно нарязаните орехи и магданоз.