Верига от любими рецепти
Бистра супа със свинско месо, гриловани гъби и лук

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
червени чушки червена чушка2
целина целина2 - 3 стръка стрък
моркови морков2
картофи картоф300 g g
лук лук1 глави глава
печурки печурка
(печурки)
250 g g
маслиново масло маслиново масло4 - 5 с.л. с.л.
телешки бульон телешки бульон2 кубчета кубче
магданоз магданоз1 връзка връзка
орехи орех50 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Бистра супа със свинско месо, гриловани гъби и лук

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:40 h
(1)

Начин на приготвяне

Почистваме месото от ципите, жилите и излишната мазнина. Овкусяваме със сол и черен пипер и го запържваме в 2-3 с.л. маслиново масло в голяма тенджера, докато хване коричка от всички страни. Наливаме вода, колкото да покрие месото, и готвим 2 часа под похлупак на средна температура. Когато месото е готово (разпада се на конци при натиск с вилица), го изваждаме.

Нарязваме всички зеленчуци без гъбите и лука и ги поставяме в тенджерата. Доливаме 2 l вода и слагаме кубчетата бульон. Варим, докато зеленчуците омекнат, и прибавяме накъсаното на парчета месо. Варим така още 5 min и овкусяваме със сол и пипер.

Обелваме и почистваме гъбите от пънчетата, като ги оставяме цели, а лука нарязваме на шайби. В грил тиган или в обикновен загряваме 1-2 с.л.маслиново масло и запичаме гъбите и лука. Поставяме грилованите зеленчуци на дъното на купите за сервиране и заливаме със супата. Отгоре поръсваме със ситно нарязаните орехи и магданоз.