
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | ||
червени чушки червена чушка | 2 | ||
целина целина | 2 - 3 стръка стрък | ||
моркови морков | 2 | ||
картофи картоф | 300 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
печурки
печурка (печурки) | 250 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 - 5 с.л. с.л. | ||
телешки бульон телешки бульон | 2 кубчета кубче | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
орехи орех | 50 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБистра супа със свинско месо, гриловани гъби и лук
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме месото от ципите, жилите и излишната мазнина. Овкусяваме със сол и черен пипер и го запържваме в 2-3 с.л. маслиново масло в голяма тенджера, докато хване коричка от всички страни. Наливаме вода, колкото да покрие месото, и готвим 2 часа под похлупак на средна температура. Когато месото е готово (разпада се на конци при натиск с вилица), го изваждаме.
Нарязваме всички зеленчуци без гъбите и лука и ги поставяме в тенджерата. Доливаме 2 l вода и слагаме кубчетата бульон. Варим, докато зеленчуците омекнат, и прибавяме накъсаното на парчета месо. Варим така още 5 min и овкусяваме със сол и пипер.
Обелваме и почистваме гъбите от пънчетата, като ги оставяме цели, а лука нарязваме на шайби. В грил тиган или в обикновен загряваме 1-2 с.л.маслиново масло и запичаме гъбите и лука. Поставяме грилованите зеленчуци на дъното на купите за сервиране и заливаме със супата. Отгоре поръсваме със ситно нарязаните орехи и магданоз.