Бистра супа със свинско месо, гриловани гъби и лук

шеф Шишков
шеф Шишков
Бистра супа със свинско месо, гриловани гъби и лук
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне2:40 h

Начин на приготвяне

    Почистваме месото от ципите, жилите и излишната мазнина. Овкусяваме със сол и черен пипер и го запържваме в 2-3 с.л. маслиново масло в голяма тенджера, докато хване коричка от всички страни. Наливаме вода, колкото да покрие месото, и готвим 2 часа под похлупак на средна температура. Когато месото е готово (разпада се на конци при натиск с вилица), го изваждаме.

    Нарязваме всички зеленчуци без гъбите и лука и ги поставяме в тенджерата. Доливаме 2 l вода и слагаме кубчетата бульон. Варим, докато зеленчуците омекнат, и прибавяме накъсаното на парчета месо. Варим така още 5 min и овкусяваме със сол и пипер.

    Обелваме и почистваме гъбите от пънчетата, като ги оставяме цели, а лука нарязваме на шайби. В грил тиган или в обикновен загряваме 1-2 с.л.маслиново масло и запичаме гъбите и лука. Поставяме грилованите зеленчуци на дъното на купите за сервиране и заливаме със супата. Отгоре поръсваме със ситно нарязаните орехи и магданоз.