
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За барбекю соса:
бърбън уиски бърбън уиски | 150 ml ml | ||
мед мед | 4 - 5 с.л. с.л. | ||
кетчуп кетчуп | 100 g g | ||
краве масло краве масло | 30 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеBlack Angus бургер
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Наливаме растителна мазнина в тиган, нагорещяваме го силно и приготвяме бургера до желаната от нас степен*. Преди да е готов поставяме върху него чедъра и запичаме във фурна за минута - две, докато сиренето се разтопи.
Правим бърбън барбекю соса като нагряваме бърбъна, след което го фламбираме. Добавяме меда, кетчупа, сол, пипер и маслото.
Задължително запичаме хлебчетата в нагрят тиган без мазнина. Нарязваме айсберга и го объркваме с няколко лъжици майонеза.
Асемблираме бургера, като поставяме в следната последователност продуктите: хлебче - майонеза с айсберг - домат - бургер с чедър - бърбън барбекю сос - отново майонеза с айсберг - хлебче. По този начин предпазваме хляба от напояване със соковете от месото.
*Легенда за степента на приготвяне на месото:
Реар (сурово или най-малко изпечено месо): в зависимост от дебелината на стека, по 2 - 5 min от всяка страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 49°С ;
Мидиъм - Реар (сурово към средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 4 - 7 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 54,5°С;
Мидиъм (средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 6 - 10 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 60°С;
Мидиъм - Уел (средно към добре изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 8 - 11 min от страна в нагорещен тиган, след което 5 - 8 мин във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 65,5°С;
Уел дан (добре изпечено, не се препоръчва): в зависимост от дебелината на стека, по 11 - 13 min от страна в нагорещен тиган, след което 10 - 12 min във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 71°СВсеки стек трябва задължително да почива на дъска 5 - 10 min след готвене преди да се разреже.