Верига от любими рецепти
Black Angus бургер

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

бургери Black Angus бургер Black Angus1
хлебчета за бургер хлебче за бургер1
домати домат1 филии филия
салата Айсберг салата Айсберг2 листа лист
майонеза майонеза1 с.л. с.л.
чедър чедър30 g g
маслиново масло маслиново масло

За барбекю соса:

бърбън уиски бърбън уиски150 ml ml
мед мед4 - 5 с.л. с.л.
кетчуп кетчуп100 g g
краве масло краве масло30 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Black Angus бургер

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(64)

Начин на приготвяне

Наливаме растителна мазнина в тиган, нагорещяваме го силно и приготвяме бургера до желаната от нас степен*. Преди да е готов поставяме върху него чедъра и запичаме във фурна за минута - две, докато сиренето се разтопи.

Правим бърбън барбекю соса като нагряваме бърбъна, след което го фламбираме. Добавяме меда, кетчупа, сол, пипер и маслото.

Задължително запичаме хлебчетата в нагрят тиган без мазнина. Нарязваме айсберга и го объркваме с няколко лъжици майонеза.

Асемблираме бургера, като поставяме в следната последователност продуктите: хлебче - майонеза с айсберг - домат - бургер с чедър - бърбън барбекю сос - отново майонеза с айсберг - хлебче. По този начин предпазваме хляба от напояване със соковете от месото.

*Легенда за степента на приготвяне на месото:
Реар (сурово или най-малко изпечено месо): в зависимост от дебелината на стека, по 2 - 5 min от всяка страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 49°С ;
Мидиъм - Реар (сурово към средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 4 - 7 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 54,5°С;
Мидиъм (средно изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 6 - 10 min от страна в нагорещен тиган, вътрешна температура на стека 60°С;
Мидиъм - Уел (средно към добре изпечено): в зависимост от дебелината на стека, по 8 - 11 min от страна в нагорещен тиган, след което 5 - 8 мин във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 65,5°С;
Уел дан (добре изпечено, не се препоръчва): в зависимост от дебелината на стека, по 11 - 13 min от страна в нагорещен тиган, след което 10 - 12 min във фурна на 180°С, вътрешна температура на стека 71°СВсеки стек трябва задължително да почива на дъска 5 - 10 min след готвене преди да се разреже.

Купи в Lidl

Български розови доматиБългарски розови домати
Български розови домати
15.06 - 18.06
-21%
3,79
2,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.