Начин на приготвяне
Измий лайма с гореща вода, обели кората на фини ивици. За целта можеш да използваш нож за цитруси със зъбци (зестер). Остави ивиците на хладно, покрити с кухненска хартия. Изстискай сока от лайма.
Измий боровинките и отстрани негодните за консумация. Възвари ябълковия сок и сока от лайма със 75 g захар. Добави боровинките и продължи да вариш под капак около 5 min.
Пасирай супата, претрий я през фина цедка, по желание овкуси с още захар. Остави я да се охлади и после я постави в хладилник, за да изстине напълно.
Преди сервиране кипни в широка тенджера повечко вода с малко сол. Пресей пудрата захар. Разбий белтъка на сняг и добавяй постепенно пудрата захар. С две супени лъжици гребвай топки от сместа, пускай ги във врящата вода и вари 1 - 2 min, като ги обърнеш веднъж. Остави ги да се отцедят и веднага сервирай върху боровинката супа, поръсени с ивиците от лайма.