Бостънски крем пай

Бостънски крем пай
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:15 h

Начин на приготвяне

    Раздели яйцата на белтъци и жълтъци и разбий белтъците на сняг с 5 с.л. студена вода. Добавяй на тънка струйка 190 g захар и солта и продължавай да разбиваш, докато белтъците на сняг започнат леко да блестят. Прибави жълтъците и разбъркай с движения отдолу нагоре. Пресей през сито над сместа 60 g брашно, 60 g нишесте и бакпулвера и отново разбъркай внимателно отдолу нагоре. Изсипи тестото равномерно в отваряща се отстрани форма за печене (26 cm Ø) с покрито с хартия за печене дъно. Печи в предварително загрята на 180°C фурна за 25 - 30 min, докато добие светъл цвят.

    Блатът трябва да остане 30 min върху кухненска решетка, за да изстине във формата. След това внимателно отстрани формата и го остави да изстине напълно.

    За пълнежа разбий жълтъците с останалата захар и ваниловата захар. Пресей през сито над сместа останалото брашно и нишесте и разбъркай. Загрей прясното мляко и го добавяй бавно при непрекъснато бъркане.

    Върни обратно сместа на печката, като използваш съда, в който е загрявано млякото. Бъркай непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Пресипи крема в купа, завий с кухненско прозрачно фолио и го остави да изстине.

    Натроши шоколада. Загрей го със сметаната и маслото, докато се стопи. Остави го за 20 - 30 min да изстине, като го разбъркваш от време на време. Разрежи блата на две. Разпредели равномерно ваниловия крем върху долния блат и постави отгоре втория блат. Отгоре разпредели равномерно шоколадовия крем, така че да потече малко и отстрани на блатовете. Остави пая да стегне.