
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБрауни с цвекло
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме цвеклото и го сваряваме до омекване. След като се охлади го обелваме и нарязваме на едри парчета.
Разтопяваме шоколада на вода баня. Включваме фурната на 180° С. Пасираме в кухненския робот яйцата, цвеклото и захарта.
В купа смесваме брашното, какаото и солта. Към тях прибавяме последователно яйчената смес, разтопения шоколад и маслото. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Изсипваме сместа за браунито в подходяща форма (20-22 cm), която предварително сме застлали с хартия за печене. Печем около 25-30 min.
Малко преди края проверяваме с клечка дали е изпечено. Ако клечката излезе суха, браунито е готово. Изваждаме го от фурната и го оставяме да се охлади, без да го вадим от формата.
Нарязваме на парчета и поднасяме. По желание може да залеем с шоколадова глазура или ганаш.