
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
краве масло краве масло | 200 g g | ||
натурален шоколад натурален шоколад | 200 g g | ||
яйца
яйце (размер М) | 3 бр. бр. | ||
захар захар | 80 g g | ||
сол сол | 1 щипки щипка | ||
брашно брашно | 120 g g | ||
какао на прах какао на прах | 2 с.л. с.л. | ||
бакпулвер бакпулвер | 1 ч.л. ч.л. | ||
халва
халва (ванилия) | 100 g g | ||
ванилов сладолед ванилов сладолед | 4 топки топка | ||
горски плодове
горски плодове (микс) | 100 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеБрауни с халва
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Разтопяваме маслото и натуралния шоколад на водна баня.
Разбиваме яйцата, захарта и солта и добавяме към шоколадовата смес, след което разбъркваме.
Смесваме сухите съставки и добавяме към яйчно-шоколадовата смес. Разбъркваме за кратко.
Нарязваме на едро халвата. Слагаме тестото в тава, застлана с хартия за печене.
Поръсваме отгоре 100 g халва.
Печем на 160°C при горно и долно нагряване за около 25 min. Изваждаме браунитата от фурната и ги оставяме да се охладят.
Сервираме с ванилов сладолед и микс от горски плодове (например ягоди, малини, боровинки).