Верига от любими рецепти
Бриам

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

патладжан патладжан2 бр. бр.
тиквички тиквичка3 бр. бр.
домати домат2 бр. бр.
картофи картоф
(по-големи)
3 бр. бр.
червен лук червен лук3 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
доматено пюре доматено пюре500 g g
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
сирене сирене
(твърдо)
100 g g
магданоз магданоз
(къдрав)
3 стръка стрък

Бриам

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(67)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 170° С. Слагаме доматеното пюре в тава за печене. След това обелваме и нарязваме чесъна, който се добавя в тавата с малко сол и черен пипер.

Измиваме тиквичките и патладжана и ги нарязваме на тънки филийки с дебелина около 0,5 cm. Обелваме картофите и ги нарязваме на малко по-тънки филийки. Следва червеният лук, който обелваме и нарязваме на фини полумесеци. Нареждаме нарязаните зеленчуци в тавата, заливаме ги с маслиново масло и ги овкусяваме със сол и черен пипер.

Доматите нарязваме на кубчета и ги добавяме отгоре. Настъргваме сиренето на ситно и го разпределяме равномерно върху зеленчуците.

Печем бриама в предварително загрята фурна за 30-40 min. След като зеленчуците са добре изпечени, ги поръсваме с едро нарязания магданоз.