
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
За салатата:
бейби спанак бейби спанак | 20 g g | |
айсберг айсберг | 100 g g | |
червено цвекло червено цвекло | 40 g g | |
моркови морков | 40 g g |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБрускети с гауда и витаминозна салата
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме минифранзелата на 3 - 4 парчета по диагонал, намазваме я с кравето масло и отгоре им поставяме тънки резенчета домат. Запичаме брускетите в предварително загрята на 200° С фурна за около 2 - 3 min. След това изваждаме брускетите от фурната, поставяме отгоре им слайс гауда, съобразен с размера на хлебчето. Връщаме багетите отново във фурната да се допекат за около 3 - 4 min. След като се охладят за кратко, ги поставяме в кутията.
За салататанастъргваме морковите и цвеклото на едро, след това нарязваме айсберга и предварително почистения спанак на ивици. Объркваме ги в дълбока купа и ги поставяме в кутията, без да са овкусени.
В купичка приготвяме дресинга, като изстискваме лимона, прибавяме маслиновото масло, мед и сол и разбъркваме до готовност. Прехвърляме го в малка кутийка с капак или в бурканче с капак на винт и овкусяваме салатата непосредствено преди ядене.