Верига от любими рецепти
Брускети с гауда и витаминозна салата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

багети багета
(със семена)
1
сирене Гауда сирене Гауда60 g g
домати домат
(розов)
1
краве масло краве масло10 g g
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
мед мед0,5 ч.л. ч.л.
сол сол1 щипки щипка
лимони лимон0,25

За салатата:

бейби спанак бейби спанак20 g g
салата Айсберг салата Айсберг100 g g
червено цвекло червено цвекло40 g g
моркови морков40 g g

Брускети с гауда и витаминозна салата

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(24)

Начин на приготвяне

Нарязваме минифранзелата на 3 - 4 парчета по диагонал, намазваме я с кравето масло и отгоре им поставяме тънки резенчета домат. Запичаме брускетите в предварително загрята на 200° С фурна за около 2 - 3 min. След това изваждаме брускетите от фурната, поставяме отгоре им слайс гауда, съобразен с размера на хлебчето. Връщаме багетите отново във фурната да се допекат за около 3 - 4 min. След като се охладят за кратко, ги поставяме в кутията.

За салататанастъргваме морковите и цвеклото на едро, след това нарязваме айсберга и предварително почистения спанак на ивици. Объркваме ги в дълбока купа и ги поставяме в кутията, без да са овкусени.

В купичка приготвяме дресинга, като изстискваме лимона, прибавяме маслиновото масло, мед и сол и разбъркваме до готовност. Прехвърляме го в малка кутийка с капак или в бурканче с капак на винт и овкусяваме салатата непосредствено преди ядене.