Брускети с гауда и витаминозна салата

шеф Манчев
шеф Манчев
Брускети с гауда и витаминозна салата
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне15 min

Начин на приготвяне

    Нарязваме минифранзелата на 3 - 4 парчета по диагонал, намазваме я с кравето масло и отгоре им поставяме тънки резенчета домат. Запичаме брускетите в предварително загрята на 200° С фурна за около 2 - 3 min. След това изваждаме брускетите от фурната, поставяме отгоре им слайс гауда, съобразен с размера на хлебчето. Връщаме багетите отново във фурната да се допекат за около 3 - 4 min. След като се охладят за кратко, ги поставяме в кутията.

    За салататанастъргваме морковите и цвеклото на едро, след това нарязваме айсберга и предварително почистения спанак на ивици. Объркваме ги в дълбока купа и ги поставяме в кутията, без да са овкусени.

    В купичка приготвяме дресинга, като изстискваме лимона, прибавяме маслиновото масло, мед и сол и разбъркваме до готовност. Прехвърляме го в малка кутийка с капак или в бурканче с капак на винт и овкусяваме салатата непосредствено преди ядене.