
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
багети
багета (ок. 240 g) | 8 филии филия | |
магданоз магданоз | 0,5 връзка връзка | |
зелени маслини
зелена маслина (с пълнеж с червени чушки) | 75 g g | |
черни маслини черни маслини | 75 g g | |
каперси каперси | 2 ч.л. ч.л. | |
маслиново масло маслиново масло | 6 - 7 с.л. с.л. | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listБрускети с маслинова паста
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши магданоза и откъсни листенцата. Пасирай ги не много фино с маслините, каперсите и 3 с. л. маслиново масло. Обели чесъна, пресовай го и го добави. Овкуси със солта и черния пипер.
2. Запържи филиите хляб за 2 - 3 min от всяка страна в останалото горещо олио в голям тиган и сервирай с пастата.
Съвет: Сервирай със силно испанско червено вино или добре изстудено шампанско. Съвет: Вместо багета можеш да използваш хляб за тостер.