Верига от любими рецепти
Брускети с маслинова паста

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

багети багета
(ок. 240 g)
8 филии филия
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
зелени маслини зелена маслина
(с пълнеж с червени чушки)
75 g g
черни маслини черни маслини75 g g
каперси каперси2 ч.л. ч.л.
маслиново масло маслиново масло6 - 7 с.л. с.л.
чесън чесън1 скилидки скилидка
сол сол
черен пипер черен пипер

Брускети с маслинова паста

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(82)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши магданоза и откъсни листенцата. Пасирай ги не много фино с маслините, каперсите и 3 с. л. маслиново масло. Обели чесъна, пресовай го и го добави. Овкуси със солта и черния пипер.

2. Запържи филиите хляб за 2 - 3 min от всяка страна в останалото горещо олио в голям тиган и сервирай с пастата.

Съвет: Сервирай със силно испанско червено вино или добре изстудено шампанско. Съвет: Вместо багета можеш да използваш хляб за тостер.