Брускети с вегански пастет с маслини, сушени домати и домашно песто

Брускети с вегански пастет с маслини, сушени домати и домашно песто

ТрудностЛесна
Приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Нарязваме багетата на тънко. Можем да използваме машината за рязане на хляб в магазините на Лидл за повече удобство.

    Намазваме филийките с разполовените скилидки чесън и малко маслиново масло. Изпичаме ги във фурна на 180° C за 10 min, докато стана хрупкави.

    Когато изстинат, ги намазваме с вегански пастет с маслини и добавяме нарязаните сушени домати, така че да се получи купчинка.

    В блендер пасираме листата на босилека или магданоза заедно със сока и кората от лимона, ядките и малко маслиново масло (може да използваме това от сушените домати).

    Овкусяваме със сол и пипер и поднасяме пестото към брускетите.