Царевични питки с боб

Царевични питки с боб

ТрудностСредно трудна
Приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    Размразяваме царевичните питки според указанията на опаковката. Обелваме и нарязваме на ситно лука и чесъна. Разрязваме лютата чушка по дължина, отстраняваме семките и нарязваме на ситно. 

    Слагаме боба в гевгир, изплакваме го и отцеждаме. Загряваме маслиновото масло в тиган и запържваме лука, чесъна и нарязаните люти чушки за около 5 min. След това добавяме боба, какаото, доматеното пюре, водата и оставяме да заври за кратко. Подправяме със сол и черен пипер. 

    Пюрираме сместа и я поддържаме топла, докато стане време за сервиране. Измиваме и подсушаваме радичиото и руколата. Нарязваме радичиото на фини ивици. Разполовяваме авокадото, отстраняваме костилката, нарязваме на парчета и поръсваме със сок от лайм. 

    Запичаме царевичните питки в сух тиган и ги намазваме с бобовата смес, докато са още топли. Отгоре слагаме авокадо, радичио и рукола. Гарнираме с малко южноамериканско сирене и натрошен чипс с вкус на чимичури.