Начин на приготвяне
Слагаме всички съставки за основата в чопър и смиламе добре. Изсипваме ги във форма с диаметър 24 и притискаме. За по-лесно постигане на заравняване може да използваме капачка от буркан. Прибираме в хладилника, за да стегне.
Разтваряме желатина за крема във водата и го оставяме за 5 min да набъбне. През това време разтопяваме белия шоколад на водна баня или в микровълнова. След това правим същото и с набъбналия желатин. Отново може да го направим на водна баня или в микровълнова.
Разбиваме сметаната, докато стане пухкава, като избягваме получаването на твърди връхчета.
В отделна купа добавяме крем сиренето и разбъркваме. Към него прибавяме пюрето от пъпеш и смесваме добре. Към тях слагаме и разтопения бял шоколад и отново бъркаме до получаването на хомогенна смес.
Към разтопения желатин добавяме малка част от крема и смесваме много добре. След това връщаме обратно в крема, като разбъркваме бързо, за да може желатинът да се усвои, преди да започне да стяга.
Добавяме разбитата сметана към крема и разбъркваме внимателно, за да запазим въздушността ѝ. Изсипваме получения крем върху бисквитената основа и го прибираме в хладилника да стегне за 2 – 4 h.
На финала приготвяме и желето, като смесваме желатин с вода. След като набъбне, го разтопяваме и прибавяме към него пюрето от пъпеш. Изсипваме върху вече стегналия чийзкейк и отново прибираме в хладилник, за да стегне и желето.
Декорираме с резенчета пъпеш и разбита сметана и сервираме.