
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
ципури
ципура (почистени) | 4 | ||
ориз ориз | 200 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
краставици краставица | 2 | ||
домати домат | 2 | ||
краве масло краве масло | 120 g g | ||
сол сол | |||
олио олио | |||
морска сол морска сол | |||
черен пипер черен пипер | |||
мащерка мащерка | 0,5 връзка връзка |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЦипури с доматено масло и ориз с краставица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Направи малки разрези на доматите, залей ги с вряща вода и ги остави 1 min да се бланшират. След това излей горещата вода, залей ги със студена и ги обели. Раздели ги на четири, отстрани им семките и ги нарежи на фини кубчета.
2. Смеси доматите с маслото и овкуси с морската сол и черния пипер.
3. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката. Измий и подсуши ципурите и им направи няколко напречни разреза. Намажи разрезите с малко доматено масло.
4. Натрий рибите отвън и отвътре със сол и черен пипер и сложи по 1 - 2 клонки мащерка в корема на всяка. Нареди ги в леко намазнена тава и печи ок. 25 min в предварително загрята на 200° C фурна. Обърни ги по средата на печенето.
5. Междувременно обели краставиците, разрежи ги по дължина на две, издълбай семките и нарежи месестата част на кубчета. Обели лука и го нарежи на кубчета. Откъсни листенцата на останалите клонки мащерка.
6. Загрей 3 - 4 с.л. доматено масло и запържи в него краставиците и лука за 5 - 7 min. Овкуси със солта, черния пипер и мащерката.
7. Излей водата от ориза, остави го да се отцеди и го разбъркай с краставиците. Сервирай ориза с ципурите, а отгоре постави да се разтопи останалото доматено масло.
Съвет:
Можеш да приготвиш ципурите и на грил.