Верига от любими рецепти
Ципури с доматено масло и ориз с краставица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

ципури ципура
(почистени)
4
ориз ориз200 g g
лук лук1 глави глава
краставици краставица2
домати домат2
краве масло краве масло120 g g
сол сол
олио олио
морска сол морска сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка0,5 връзка връзка

Ципури с доматено масло и ориз с краставица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Направи малки разрези на доматите, залей ги с вряща вода и ги остави 1 min да се бланшират. След това излей горещата вода, залей ги със студена и ги обели. Раздели ги на четири, отстрани им семките и ги нарежи на фини кубчета.

2. Смеси доматите с маслото и овкуси с морската сол и черния пипер.

3. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката. Измий и подсуши ципурите и им направи няколко напречни разреза. Намажи разрезите с малко доматено масло.

4. Натрий рибите отвън и отвътре със сол и черен пипер и сложи по 1 - 2 клонки мащерка в корема на всяка. Нареди ги в леко намазнена тава и печи ок. 25 min в предварително загрята на 200° C фурна. Обърни ги по средата на печенето.

5. Междувременно обели краставиците, разрежи ги по дължина на две, издълбай семките и нарежи месестата част на кубчета. Обели лука и го нарежи на кубчета. Откъсни листенцата на останалите клонки мащерка.

6. Загрей 3 - 4 с.л. доматено масло и запържи в него краставиците и лука за 5 - 7 min. Овкуси със солта, черния пипер и мащерката.

7. Излей водата от ориза, остави го да се отцеди и го разбъркай с краставиците. Сервирай ориза с ципурите, а отгоре постави да се разтопи останалото доматено масло.

Съвет:
Можеш да приготвиш ципурите и на грил.

Купи в Lidl

Deutsche Markenbutter Краве маслоDeutsche Markenbutter Краве масло
Deutsche Markenbutter Краве масло
02.10 - 08.10
ТОП ЦЕНА
4,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.