Чушки бюрек

Чушки бюрек

ТрудностСредно трудна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    Изпичаме чушките за около 20 min на 200 - 220 °C. 

    Изпечените чушки слагаме в купа, поръсваме със сол и покриваме с фолио за около 10 min, за да омекнат. 

    Задушаваме в масло ситно нарязан лук и оставяме настрана да изстине.

    През това време в купа натрошаваме сиренето, добавяме жълтък и ситно нарязан магданоз. Към него добавяме задушения лук и объркваме до получаването на хомогенна смес. 

    Почистваме чушките и внимателно ги пълним със сместа. 

    В две отделни купи слагаме брашното, галетата, а в третата разбиваме яйцата. 

    Панираме пълните чушки като овалваме в брашно, след това в яйце и в галета. 

    Пържим в добре загрята мазнина до златисто.

    Оставяме чушките на домакинска хартия, за да се отцедят от мазнина.

    Поднасяме с млечен сос с копър и чесън.