Верига от любими рецепти
Дамски пръст (бадемови бисквити)

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

марципан марципан50 g g
краве масло краве масло125 g g
захар захар120 g g
сол сол1 щипки щипка
яйца яйце1
брашно брашно300 g g
бакпулвер бакпулвер1 щипки щипка
бадеми бадем50 g g
брашно брашно
(за обработка)
пудра захар пудра захар50 g g
червена сладкарска боя червена сладкарска боя

Дамски пръст (бадемови бисквити)

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(1)

Начин на приготвяне

1. Нарязваме марципана на едри кубчета и го натрошаваме на фини трохи в кухненски робот. Режем и маслото на кубчета. От него, марципана, захарта, солта, яйцето, брашното и бакпулвера омесваме гладко тесто. При нужда добавяме малко студена вода. Оставяме тестото на хладно за най-малко 2 h.

2. Заливаме бадемите с вряла вода, оставяме ги да киснат за кратко и изливаме водата. Изваждаме ги с натиск от люспите и подсушаваме.

3. От тестото върху малко брашно оформяме пръсти. В края на всеки пръст поставяме по един бадем за нокът и го притискаме в тестото. С нож внимателно маркираме напречни гънки и поставяме пръстите върху покрити с хартия за печене тави. Изпичаме ги една след друга в предварително загрята на 175°C фурна за 12 - 15 min, докато бисквитите станат хрупкави, но светли на цвят (неизпечените бисквити държим на хладно). Оставяме ги да изстинат върху кухненска решетка.

4. Пресяваме пудрата захар, разбъркваме я с малко вода до получаването на гъста глазура и я оцветяваме в червено. С помощта на четка намазваме бадемите. По желание можем да натопим долния край на пръста в глазурата, за да изглежда като кръв. Оставяме пръстите да изсъхнат.