Датски хотдог

Датски хотдог
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне20 min

Начин на приготвяне

    1. Остави корнишоните да се отцедят. Нарежи 30 g на фини кубчета, а остатъка - на тънки шайби. Остави каперсите да се отцедят и ги накълцай. Откъсни връхчетата на копъра и накълцай и тях. Разбъркай ги с каперсите, корнишоните, майонезата и йогурта. Овкуси със солта, черния пипер и захарта.

    2. Стопли кренвиршите в гореща вода. Разполови хлебчетата и ги запечи за кратко. Едната страна на всяко хлебче намажи с горчица или кетчуп. Остави кренвиршите да се отцедят и ги постави върху долната половина от хлебчето. Разпредели отгоре майонезената смес, добави върху нея корнишоните на шайби и пържения лук и захлупи всичко с другата половина на хлебчето.

    Съвет:

    В Дания хотдог се приготвя традиционно с røde pølser - оцветени в червено наденички.