Верига от любими рецепти
Датски хотдог

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

виенски кренвирши виенски кренвирш4
хлебчета за хот дог хлебче за хот дог4
кисели краставички кисела краставичка75 g g
каперси каперси1 ч.л. ч.л.
копър копър връзка връзка
майонеза майонеза100 g g
йогурт йогурт
(натурален)
50 g g
горчица горчица40 g g
кетчуп кетчуп40 g g
пържен лук пържен лук40 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар

Датски хотдог

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Остави корнишоните да се отцедят. Нарежи 30 g на фини кубчета, а остатъка - на тънки шайби. Остави каперсите да се отцедят и ги накълцай. Откъсни връхчетата на копъра и накълцай и тях. Разбъркай ги с каперсите, корнишоните, майонезата и йогурта. Овкуси със солта, черния пипер и захарта.

2. Стопли кренвиршите в гореща вода. Разполови хлебчетата и ги запечи за кратко. Едната страна на всяко хлебче намажи с горчица или кетчуп. Остави кренвиршите да се отцедят и ги постави върху долната половина от хлебчето. Разпредели отгоре майонезената смес, добави върху нея корнишоните на шайби и пържения лук и захлупи всичко с другата половина на хлебчето.

Съвет:
В Дания хотдог се приготвя традиционно с røde pølser - оцветени в червено наденички.

Купи в Lidl

Захира ЗахарЗахира Захар
Захира Захар
09.06 - 11.06
ПО-ЕВТИНО
2,69
2,25*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.