Верига от любими рецепти
Датски хотдог

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

виенски кренвирши виенски кренвирш4
хлебчета за хот дог хлебче за хот дог4
кисели краставички кисела краставичка75 g g
каперси каперси1 ч.л. ч.л.
копър копър връзка връзка
майонеза майонеза100 g g
йогурт йогурт
(натурален)
50 g g
горчица горчица40 g g
кетчуп кетчуп40 g g
пържен лук пържен лук40 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
захар захар

Датски хотдог

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(4)

Начин на приготвяне

1. Остави корнишоните да се отцедят. Нарежи 30 g на фини кубчета, а остатъка - на тънки шайби. Остави каперсите да се отцедят и ги накълцай. Откъсни връхчетата на копъра и накълцай и тях. Разбъркай ги с каперсите, корнишоните, майонезата и йогурта. Овкуси със солта, черния пипер и захарта.

2. Стопли кренвиршите в гореща вода. Разполови хлебчетата и ги запечи за кратко. Едната страна на всяко хлебче намажи с горчица или кетчуп. Остави кренвиршите да се отцедят и ги постави върху долната половина от хлебчето. Разпредели отгоре майонезената смес, добави върху нея корнишоните на шайби и пържения лук и захлупи всичко с другата половина на хлебчето.

Съвет:
В Дания хотдог се приготвя традиционно с røde pølser - оцветени в червено наденички.