Дим сум с плънка от кайма

Дим сум с плънка от кайма
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:30 h

Начин на приготвяне

    1. Замеси от брашното, една щипка сол и приблизително 130 ml вода гладко, еластично тесто. Покрий го и го остави да почине на стайна температура за 30 min.

    2. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Обели морковите и ги настържи на фино ренде. Обели чесъна и го накълцай на ситно. Запържи каймата в горещо олио, докато стане на трохи. Посоли я леко. Добави настърганите моркови, зеления лук и чесъна, овкуси със сместа от 5 подправки, канелата, соевия сос и черния пипер.

    3. Пържи още 3 - 5 min при непрекъснато бъркане, след това овкуси и остави да поизстине. Почисти листата на китайското зеле и застели с тях 2 - 3 гевгира/решетки или бамбукови кошници за готвене на пара.

    4. Раздели тестото на порции. Върху малко брашно разточи тънко всяка порция и изрежи кръгове (12 cm Ø). Постави върху всеки кръг една с.л. с връх от плънката и завий отгоре тестото като торбичка, като запечаташ ръбовете.

    5. Постави ги в съдовете за готвене на пара и готви над тенджера с вряща вода ок. 20 min до омекване. Сервирай веднага със соев сос за потапяне.