Верига от любими рецепти
Дим сум с плънка от кайма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайма кайма
(смес)
500 g g
пшенично брашно пшенично брашно275 g g
пресен лук пресен лук2 стръка стрък
моркови морков150 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
доматен сос доматен сос3 с.л. с.л.
китайско зеле китайско зеле6 - 8 листа лист
брашно брашно
(за обработка)
соев сос соев сос
(за потапяне)
сусамово олио сусамово олио3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
канела канела1 щипки щипка
китайска смес от 5 подправки на прах китайска смес от 5 подправки на прах1 ч.л. ч.л.

Дим сум с плънка от кайма

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(3)

Начин на приготвяне

1. Замеси от брашното, една щипка сол и приблизително 130 ml вода гладко, еластично тесто. Покрий го и го остави да почине на стайна температура за 30 min.

2. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Обели морковите и ги настържи на фино ренде. Обели чесъна и го накълцай на ситно. Запържи каймата в горещо олио, докато стане на трохи. Посоли я леко. Добави настърганите моркови, зеления лук и чесъна, овкуси със сместа от 5 подправки, канелата, соевия сос и черния пипер.

3. Пържи още 3 - 5 min при непрекъснато бъркане, след това овкуси и остави да поизстине. Почисти листата на китайското зеле и застели с тях 2 - 3 гевгира/решетки или бамбукови кошници за готвене на пара.

4. Раздели тестото на порции. Върху малко брашно разточи тънко всяка порция и изрежи кръгове (12 cm Ø). Постави върху всеки кръг една с.л. с връх от плънката и завий отгоре тестото като торбичка, като запечаташ ръбовете.

5. Постави ги в съдовете за готвене на пара и готви над тенджера с вряща вода ок. 20 min до омекване. Сервирай веднага със соев сос за потапяне.