
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
лук лук | 2 | ||
чесън чесън | 4 скилидки скилидка | ||
хляб за тостер хляб за тостер | 1 филии филия | ||
каперси
каперси (отцедено нетно тегло) | 2 - 3 ч.л. ч.л. | ||
риба тон
риба тон (по 185 g отцедено тегло всяка) | 2 консерви консерва | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 200 g g | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
маслиново масло маслиново масло | 3 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеДип с риба тон и каперси
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука и чесъна, накълцай ги и ги задуши в 2 с.л. сгорещено маслиново масло, докато станат стъклени. В това време настържи фино филията. Извади ⅔ от лучената смес и я остави настрана. Сипи в тигана останалото олио, добави хлебните трохи и запържи кратко до хрупкавост. Овкуси със солта и черния пипер и остави да изстине.
2. Накълцай каперсите. Остави рибата тон добре да се отцеди. Сипи я в купа и я накъсай с вилица. Смеси я със сметаната, оставения настрана лук и каперсите и овкуси със солта и черния пипер.
3. Сипи дипа в купа. Откъсни листенцата на магданоза, наситни ги, разбъркай ги с хлебните трохи и преди сервиране ги постави върху дипа.