Верига от любими рецепти
Дип с риба тон и каперси

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

лук лук2
чесън чесън4 скилидки скилидка
хляб за тостер хляб за тостер1 филии филия
каперси каперси
(отцедено нетно тегло)
2 - 3 ч.л. ч.л.
риба тон риба тон
(по 185 g отцедено тегло всяка)
2 консерви консерва
заквасена сметана заквасена сметана200 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
маслиново масло маслиново масло3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Дип с риба тон и каперси

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(3)

Начин на приготвяне

1. Обели лука и чесъна, накълцай ги и ги задуши в 2 с.л. сгорещено маслиново масло, докато станат стъклени. В това време настържи фино филията. Извади ⅔ от лучената смес и я остави настрана. Сипи в тигана останалото олио, добави хлебните трохи и запържи кратко до хрупкавост. Овкуси със солта и черния пипер и остави да изстине.

2. Накълцай каперсите. Остави рибата тон добре да се отцеди. Сипи я в купа и я накъсай с вилица. Смеси я със сметаната, оставения настрана лук и каперсите и овкуси със солта и черния пипер.

3. Сипи дипа в купа. Откъсни листенцата на магданоза, наситни ги, разбъркай ги с хлебните трохи и преди сервиране ги постави върху дипа.