Верига от любими рецепти
Дунавски вълни

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

компоти от череши компот от череши1 буркана буркан
краве масло краве масло575 g g
захар захар375 g g
ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
сол сол1 щипки щипка
яйца яйце8
брашно брашно450 g g
бакпулвер бакпулвер1 пакетчета пакетче
прясно мляко прясно мляко600 ml ml
мазнина мазнина
(за формата )
какао на прах какао на прах
(на прах)
40 g g
ванилов пудинг на прах ванилов пудинг на прах1,5 пакетчета пакетче
пудра захар пудра захар70 g g
кувертюр кувертвюр200 g g
кокосово масло кокосово масло25 g g

Дунавски вълни

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(2)

Начин на приготвяне

1. Остави вишните да се отцедят добре. Разбий на крем 325 g размекнато масло с 325 g захар, ваниловата захар и солта. Добавяй яйцата едно по едно, като разбиваш много добре. Смеси брашното и бакпулвера, разбъркай с 50 ml прясно мляко. Разстели половината от тестото в намазнена правоъгълна форма за печене (ок. 25 x 35 cm).

2. Разбъркай какаото и останалите 50 ml прясно мляко с другата половина от тестото и го разстели върху светлото тесто. Отгоре разпредели равномерно вишните.

3. Печи сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна 35 - 40 min.

4. Разбъркай ваниловия пудинг и останалата захар със 100 ml прясно мляко. Кипни останалото прясно мляко, добави сместа от пудинг и захар и кипни още веднъж при непрестанно бъркане. Изсипи сместа в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.

5. Извади сладкиша от фурната и също го остави да изстине, а после го извади от формата.

6. Разбий останалото масло с пудрата захар на светъл крем. Маслото трябва да е със стайна температура. Добавяй студения пудинг лъжица по лъжица и бъркай. Намажи сладкиша с масления крем и остави на хладно за 2 h.

7. Натроши кувертюра и го разтопи с кокосовото масло на гореща водна баня. Свали от огъня и остави ок. 20 min да изстине. Разпредели кувертюра много внимателно върху сладкиша и направи със сладкарски гребен или вилица вълнообразен десен.

8. Остави сладкиша да стегне в хладилника за още ок. 30 min. Сервира се нарязан на парчета.

Виж още

Десерти