
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеДунавски вълни
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Остави вишните да се отцедят добре. Разбий на крем 325 g размекнато масло с 325 g захар, ваниловата захар и солта. Добавяй яйцата едно по едно, като разбиваш много добре. Смеси брашното и бакпулвера, разбъркай с 50 ml прясно мляко. Разстели половината от тестото в намазнена правоъгълна форма за печене (ок. 25 x 35 cm).
2. Разбъркай какаото и останалите 50 ml прясно мляко с другата половина от тестото и го разстели върху светлото тесто. Отгоре разпредели равномерно вишните.
3. Печи сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна 35 - 40 min.
4. Разбъркай ваниловия пудинг и останалата захар със 100 ml прясно мляко. Кипни останалото прясно мляко, добави сместа от пудинг и захар и кипни още веднъж при непрестанно бъркане. Изсипи сместа в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.
5. Извади сладкиша от фурната и също го остави да изстине, а после го извади от формата.
6. Разбий останалото масло с пудрата захар на светъл крем. Маслото трябва да е със стайна температура. Добавяй студения пудинг лъжица по лъжица и бъркай. Намажи сладкиша с масления крем и остави на хладно за 2 h.
7. Натроши кувертюра и го разтопи с кокосовото масло на гореща водна баня. Свали от огъня и остави ок. 20 min да изстине. Разпредели кувертюра много внимателно върху сладкиша и направи със сладкарски гребен или вилица вълнообразен десен.
8. Остави сладкиша да стегне в хладилника за още ок. 30 min. Сервира се нарязан на парчета.