Дунавски вълни

Дунавски вълни
Степен на трудностТрудна
Време за приготвяне45 min

Начин на приготвяне

    1. Остави вишните да се отцедят добре. Разбий на крем 325 g размекнато масло с 325 g захар, ваниловата захар и солта. Добавяй яйцата едно по едно, като разбиваш много добре. Смеси брашното и бакпулвера, разбъркай с 50 ml прясно мляко. Разстели половината от тестото в намазнена правоъгълна форма за печене (ок. 25 x 35 cm).

    2. Разбъркай какаото и останалите 50 ml прясно мляко с другата половина от тестото и го разстели върху светлото тесто. Отгоре разпредели равномерно вишните.

    3. Печи сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна 35 - 40 min.

    4. Разбъркай ваниловия пудинг и останалата захар със 100 ml прясно мляко. Кипни останалото прясно мляко, добави сместа от пудинг и захар и кипни още веднъж при непрестанно бъркане. Изсипи сместа в купа, покрий повърхността с фолио за свежо съхранение и остави да изстине напълно.

    5. Извади сладкиша от фурната и също го остави да изстине, а после го извади от формата.

    6. Разбий останалото масло с пудрата захар на светъл крем. Маслото трябва да е със стайна температура. Добавяй студения пудинг лъжица по лъжица и бъркай. Намажи сладкиша с масления крем и остави на хладно за 2 h.

    7. Натроши кувертюра и го разтопи с кокосовото масло на гореща водна баня. Свали от огъня и остави ок. 20 min да изстине. Разпредели кувертюра много внимателно върху сладкиша и направи със сладкарски гребен или вилица вълнообразен десен.

    8. Остави сладкиша да стегне в хладилника за още ок. 30 min. Сервира се нарязан на парчета.