Верига от любими рецепти
Два вида мъфини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

Чийзкейк мъфини със сьомга

пшенично брашно пшенично брашно200 g g
яйца яйца3 бр. бр.
краве масло краве масло80 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
крем сирене крем сирене400 g g
пушена сьомга пушена сьомга200 g g
див лук див лук1 връзка връзка
копър копър0,5 връзка връзка
сметана за готвене сметана за готвене60 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пармезанови мъфини със сушени домати

пшенично брашно пшенично брашно200 g g
прясно мляко прясно мляко50 ml ml
яйца яйца3 бр. бр.
краве масло краве масло80 g g
сушени домати сушен домат
(отцедени)
100 g g
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
пармезан пармезан80 g g
маслиново масло маслиново масло
сол сол
черен пипер черен пипер

Два вида мъфини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(70)

Начин на приготвяне

Чийзкейк мъфини със сьомга
Разбиваме яйцата и бакпулвера, добавяме крема сирене, сметана, масло и пшеничното брашно. 
Добавяме дивия лук и копъра, пушената сьомга, сол и пипер.
Прехвърляме във формички за мъфини и печем в предварително загрята на 180˚ С фурна за 15-20 min.

Пармезанови мъфини със сушени домати
Разбиваме яйцата с бакпулвера, добавяме прясно краве мляко, масло и олиото от сушените домати. Слагаме маслиново масло. Добавяме пшенично брашно, нарязаните сушени домати и половината от пармезана. Овкусяваме със сол и пипер.
Прехвърляме във формички за мъфини, поръсваме с останалия пармезан и печем в предварително загрята на 180˚ С фурна за 15-20 min.