Джолоф ориз - доматен ориз с пиле

Джолоф ориз - доматен ориз с пиле

ТрудностЛесна
Приготвяне1:10 h

Начин на приготвяне

    1. Измий и подсуши пилето и го нарежи на 8 - 12 парчета. Почисти лютите чушлета, отстрани им семките и ги накълцай.

    2. Обели лука, наситни го и го задуши в сгорещено олио, докато стане стъклен. Добави доматената паста и продължи да задушаваш кратко. Загаси с нарязаните домати. Добави лютите чушлета, мащерката, солта, 1 ч. л. захар и 200 ml бульон и кипни. Прибави парчетата пиле и готви под капак 25 min.

    3. Обели морковите и ги нарежи на шайби, нарежи зеления фасул. Прибави ги заедно с ориза и останалия бульон към пилето и готви под капак още 25 min, като разбъркваш от време на време. При нужда долей още бульон. Овкуси със солта, черния пипер, соса Уорчестър и по желание с още малко захар.