Верига от любими рецепти
Емпанадас с риба тон и маслини

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

брашно брашно200 g g
краве масло краве масло50 g g
яйца яйце2
риба тон риба тон1 консерви консерва
зелени маслини зелена маслина
(без костилки)
50 g g
ориз ориз
(от предния ден)
125 g g
прясно зърнесто сирене високомаслено прясно зърнесто сирене100 g g
брашно брашно
(за обработка)
жълтъци жълтък
(за намазване)
1
хартия за печене хартия за печене
сол сол
черен пипер черен пипер

Емпанадас с риба тон и маслини

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:10 h
(5)

Начин на приготвяне

1. Омеси гладко тесто от брашното, ½ ч. л. сол, нарязано на кубчета масло и ок. 75 ml хладка вода. Покрий го и го остави на стайна температура ок. 30 min да почива.

2. Междувременно свари яйцата във вряща вода за 10 min. Излей водата, залей ги със студена и ги остави да изстинат, а после ги обели и нарежи на едро. Остави рибата тон и маслините да се отцедят, маслините нарежи на едро. Смеси рибата, маслините, яйцата, ориза и зърнестото сирене и подправи със солта и черния пипер.

3. Разточи тестото върху малко брашно на тънка кора с дебелина 2 - 3 mm и изрежи 12 кръга (по 12 cm Ø). Постави в центъра на кръговете по малко от плънката, прегъни отгоре тестото, докато се получат полумесеци и с вилица притисни силно ръбовете.

4. Постави ги върху покрита с хартия за печене тава и ги намажи с жълтък. Печи ок. 25 min в предварително загрята на 200° C фурна, докато станат златистожълти и хрупкави.

5. Сервирай по желание горещи или изстинали. Емпанадас са много вкусни с лютеница или гуакамоле за топене.