Верига от любими рецепти
Енергийна плодова салата

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

сушени сини сливи сушени сини сливи100 g g
сушени кайсии сушени кайсии80 g g
ябълков сок ябълков сок250 ml ml
мед мед2 с.л. с.л.
канела канела щипки щипка
стафиди стафида60 g g
къпини къпина250 g g
ябълки ябълка
(по ок. 200 g всяка)
2
круши круша
(по ок. 200 g всяка)
2
лимонов сок лимонов сок3 ч.л. ч.л.
филирани бадем филиран бадем25 g g

Енергийна плодова салата

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(5)

Начин на приготвяне

Нарежи на едри кубчета сините сливи и кайсиите. Загрей леко ябълковия сок с меда и канелата, добави кубчетата сушени плодове и стафидите и остави да почива под капак за най-малко 1 h.

Прочисти къпините, измий ги и ги остави добре да се отцедят. Обели ябълките и крушите, разрежи ги на четири, отстрани семките и ги нарежи на резени. Наръси със сока от лимон и разпредели ветрилообразно в 4 чинии. Отгоре разпредели сушените плодове с маринатата. Наръси с къпините и бадемите.

Купи в Lidl

КрушиКруши
Круши
05.10 - 08.10
-21%
3,19
2,49*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.