Начин на приготвяне
1. Почистваме гъбите и в зависимост от големината им ги нарязваме на две или на четири. Накълцваме на едро орехите. Почистваме салатата и радичиото и ги накъсваме на парчета с размер на една хапка. Измиваме ябълките, отстраняваме семките и ги нарязваме на тънки резени.
2. В тиган без мазнина запичаме леко орехите. Изваждаме ги и ги оставяме настрана. Запържваме гъбите на порции, като пържим всяка порция в 1 ч.л. сгорещено масло за 1 min от всяка страна. Овкусяваме ги със солта и черния пипер, изваждаме ги и ги оставяме настрана.
3. Разтопяваме останалото масло в тигана и го сваляме от огъня. Разбъркваме марината от разтопеното масло, оцета, меда, горчицата, солта и черния пипер. Смесваме маринатата с двата вида салата и ябълковите резени и разпределяме в 4 чинии. Върху салатата нареждаме гъбите и поръсваме с орехите.