Филе от ципура на пара с печени зеленчуци и сос от пикантно шантили

Филе от ципура на пара с печени зеленчуци и сос от пикантно шантили

ТрудностЛесна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Вземи ципурата, филетирай я, махни ѝ и кожата. Овкуси със сол и черен пипер.

    2. Обели кората на лимона и оваляй филето от ципура в нея. Постави ципурата в тенджера с кипяща вода върху метална цедка. Приготвяй 10 min - по около 5 min от всяка страна.

    3. Нарежи зеленчуците на средно големи колелца. Сложи ги в една тавичка с маслиново масло и печи 20 min на добре загрята на 160° C фурна.

    4. Разтопи маслото, разбий жълтъците и бавно добавяй маслото към тях. Овкуси със сол и черен пипер и сипи и соса Табаско и битата сметана. Разбъркай ги хубаво.

    5. След като извадиш зеленчуците от фурната, ги объркай с мащерката. Подреди ги в чиния, а върху тях - рибата. Залей със соса и по желание украси с мащерка.