
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listФиле от сьомга в пергамент и грахово велуте
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Подправяме филетата сьомга със сол, черен пипер и малко маслиново масло. Върху всяко парче поставяме сушени домати, резен лимон, мащерка, розмарин и разполовена скилидка чесън. Увиваме филетата поотделно в хартия за печене и ги слагаме в предварително загрята на 180°С фурна. Печем 20 минути.
През това време приготвяме велутето, като загряваме маслиновото масло и в него задушаваме ситно нарязаните лук и чесън. Щом омекнат, прибавяме граха. След като той се задуши, добавяме маслото и оставяме да се разтопи. Доливаме сметаната и прясното мляко и изчакваме да заври. След няколко минути, когато течността леко се редуцира, сваляме съда от котлона. Пасираме граха до получаване на еднородна смес и накрая подправяме със сол и черен пипер.
Как да сервираме:
Поднасяме сьомгата в пергамента с граховото велуте отстрани. По желание бихме могли да я сервираме в дълбока чиния върху основа от грахово велуте. Допълваме с пино ноар или розе.