Начин на приготвяне
1. Пресей брашното и го смеси с маята и солта в голяма купа. Разбъркай добре
2. Добави половината от водата и 30 mlмаслиново масло и разбъркай с ръце. Бъркай и добавяй постепенно останалата вода, докато стане хубаво хомогенно тесто - меко и без бучки 3.
3. Прехвърли тестото върху намазнена с маслиново масло дъска и меси около 3 - 4 min
4. Разточи тестото (може и в неправилна форма) и го постави върху хартия за печене в плоска тава
5. Направи малки дупчици и постави в тях маслини и листенца розмарин
6. Полей смаслиново масло и поръси с малко морска сол
7. Печи в предварително загрята на 220°С фурна около 20 min
8. 5 min преди да извадиш фокачата от фурната, я полей с малкомаслиново масло и поръси с настъргано сирене „Грана Падано“, след което върни да се допече
9. Междувременно в загрятомаслиново масло задуши лука и чесъна за дипа, нарязани на ситно
10. Добави тиквичките на малки кубчета и задуши, докато омекнат
11. Добави сушените домати
12. Долей доматения сос и сложи пресния босилек, като си оставиш 1 - 2 листа за декорация. Накрая овкуси със сол и черен пипер
13. След като дипът се редуцира, го поднеси към фокачата