
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | ||
бекон бекон | 80 g g | ||
мащерка мащерка | 4 - 6 стръка стрък | ||
магданоз магданоз | 0,25 връзка връзка | ||
яйца яйце | 2 | ||
прясно мляко прясно мляко | 100 - 125 ml ml | ||
хляб
хляб (пшеничен) | 4 филии филия | ||
краве масло краве масло | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
ементал
ементал (настърган) | 80 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеФренски тост с бекон и сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Почисти зеления лук и го нарежи на колелца. Нарежи бекона на парчета с ширина 3 - 4 cm. Накъсай листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Разбъркай ги в плитка купа с яйцата, прясното мляко, солта и черния пипер.
2. Запържи за 1 min бекона в горещ тиган с незалепващо покритие. Добави зеления лук и пържи 2 - 3 min, като разбъркваш от време на време. Извади бекона и лука и ги сложи настрана.
3. Потопи две филии хляб в сместа от яйца и прясно мляко, обърни ги и ги остави за кратко да попият течност. Загрей малко масло в тигана и изпържи в него филиите за ок. 3 min. Обърни ги, наръси всяка филия с ¼ от сиренето и пържи под капак още 2 - 3 min, докато сиренето се стопи. Извади филиите и ги сложи на топло. Обработи и останалите филии по същия начин. Гарнирай ги с бекон и наръси с лук.