Верига от любими рецепти
Френски тост с бекон и сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пресен лук пресен лук1 връзка връзка
бекон бекон80 g g
мащерка мащерка4 - 6 стръка стрък
магданоз магданоз0,25 връзка връзка
яйца яйце2
прясно мляко прясно мляко100 - 125 ml ml
хляб хляб
(пшеничен)
4 филии филия
краве масло краве масло2 - 3 с.л. с.л.
ементал ементал
(настърган)
80 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Френски тост с бекон и сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Почисти зеления лук и го нарежи на колелца. Нарежи бекона на парчета с ширина 3 - 4 cm. Накъсай листенцата на зелените подправки и ги нарежи на ситно. Разбъркай ги в плитка купа с яйцата, прясното мляко, солта и черния пипер.

2. Запържи за 1 min бекона в горещ тиган с незалепващо покритие. Добави зеления лук и пържи 2 - 3 min, като разбъркваш от време на време. Извади бекона и лука и ги сложи настрана.

3. Потопи две филии хляб в сместа от яйца и прясно мляко, обърни ги и ги остави за кратко да попият течност. Загрей малко масло в тигана и изпържи в него филиите за ок. 3 min. Обърни ги, наръси всяка филия с ¼ от сиренето и пържи под капак още 2 - 3 min, докато сиренето се стопи. Извади филиите и ги сложи на топло. Обработи и останалите филии по същия начин. Гарнирай ги с бекон и наръси с лук.