Верига от любими рецепти
Гъбена супа с крем сирене

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

печурки печурка
(печурки)
500 g g
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
мащерка мащерка2 стръка стрък
сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
прясно мляко прясно мляко800 ml ml
крем сирене крем сирене200 g g
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Гъбена супа с крем сирене

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(23)

Начин на приготвяне

Измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата. Нарязваме ги на полумесеци и ги задушаваме в загрятото в дълбока тенджера маслиново масло. Към тях добавяме лука и чесъна, нарязани на ситно. След като омекнат, добавяме сметаната и прясното мляко и когато кипне, слагаме мащерката и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме супата да ври така на тих огън десетина минути, след което добавяме крем сиренето и разбъркваме, докато се разтопи.

Поднасяме топлата супа, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз. Допълваме с траминер.