Гъбена супа с крем сирене

шеф Шишков
шеф Шишков
Гъбена супа с крем сирене
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    Измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата. Нарязваме ги на полумесеци и ги задушаваме в загрятото в дълбока тенджера маслиново масло. Към тях добавяме лука и чесъна, нарязани на ситно. След като омекнат, добавяме сметаната и прясното мляко и когато кипне, слагаме мащерката и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме супата да ври така на тих огън десетина минути, след което добавяме крем сиренето и разбъркваме, докато се разтопи.

    Поднасяме топлата супа, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз. Допълваме с траминер.