
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГъбена супа с крем сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме гъбите и ги почистваме от пънчетата. Нарязваме ги на полумесеци и ги задушаваме в загрятото в дълбока тенджера маслиново масло. Към тях добавяме лука и чесъна, нарязани на ситно. След като омекнат, добавяме сметаната и прясното мляко и когато кипне, слагаме мащерката и овкусяваме със сол и черен пипер. Оставяме супата да ври така на тих огън десетина минути, след което добавяме крем сиренето и разбъркваме, докато се разтопи.
Поднасяме топлата супа, поръсена със ситно нарязан пресен магданоз. Допълваме с траминер.