Начин на приготвяне
1. Направи няколко разреза в долната част на доматите, залей ги за кратко с вряла вода, после я излей и ги обели. Нарежи доматите на едро. Почисти и измий чушките и дръжковата целина. Отстрани семките на чушките и ги нарежи на кубчета, а целината - на шайби. Обели и накълцай лука.
2. Загрей мазнината. Запържи в нея брашното за около 5 min на слаб до средно силен огън - бъркай непрекъснато и пържи, докато стане ореховокафяво. Добави лука, целината и чушките и запържи 2 - 3 min, като бъркаш непрекъснато. Овкуси с мащерката, черния пипер и солта. Обели чесъна, пресовай го и добави и него. Загаси с горещ бульон и разбъркай много добре.
3. Прибави доматите и готви под капак 20 min. След това остави да къкри още 10-15 min без капак, като разбъркваш от време на време, докато ястието се сгъсти.
4. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.
5. Добави скаридите към гъмбото, загрей ги и овкуси със солта, захарта и черния пипер. Сервирай с ориза.