Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 200° C с вентилатор. Поставяме бекона в тава, покрита с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна за около 10 – 15 min, докато стане хрупкав. Изваждаме бекона от фурната и го оставяме да изстине, след което го начупваме на малки парчета.
Отстраняваме краищата на зеления боб и го нарязваме на малки парчета. Обелваме и нарязваме червения лук на шайби.
Загряваме 1 с.л. маслиново масло в тиган на среден огън. Задушаваме лука за 2 – 3 min, докато омекне и леко покафенее. Добавяме меда и оставяме да къкри.
Прибавяме зеления боб в тигана и задушаваме, докато омекне за 5 – 7 min. Подправяме със сол и черен пипер.
В отделен тиган на среден огън загряваме 1 с.л. маслиново масло. Поставяме гърдите от токачки в тигана с кожата надолу и ги запечатваме за 5 – 6 min, докато кожата стане хрупкава и лесно се отлепя от тигана. Обръщаме гърдите и ги запечатваме и от другата страна за още 5 – 6 min до готовност. Точното време за готвене варира в зависимост от дебелината на гърдите. Може да поставим гърдите във фурната с тигана, за да се изпекат по-равномерно.
Приготвяме гратена от сладки картофи според указанията на опаковката.
Изваждаме гърдите от тигана и ги оставяме да починат няколко минути, след което ги нарязваме на филийки.
Подреждаме маринования червен лук в чиниите заедно със зеления боб и гратена от сладки картофи. Поставяме нарязаните гърди отгоре, добавяме соса от червени боровинки и поръсваме с чипса от бекон.