Гъста супа със сьомга и царевица

Гъста супа със сьомга и царевица
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне50 min

Начин на приготвяне

    1. Обелваме лука и чесъна и ги режем на дребно. Почистваме целината (листата оставяме настрана) и картофите и ги нарязваме на кубчета. Заливаме доматите с гореща вода, отцеждаме ги, охлаждаме ги със студена вода и ги обелваме. След това ги разрязваме на две, отстраняваме семките и ги нарязваме на тънки резени.

    2. Задушаваме лука, чесъна и целината за 3 min в сгорещено масло. Наръсваме с брашното и задушаваме още 1 - 2 min, но запръжката да остане светла. Загасяме с бульона и подправяме със солта, черния пипер и соса Табаско. Добавяме дафиновия лист, кипваме и варим под капак 15 min.

    3. Измиваме и подсушаваме сьомгата и я нарязваме на хапки. Оставяме царевицата да се отцеди. Добавяме сьомгата и царевицата в супата и варим още 2 - 3 min. След това прибавяме доматените резени и готвим още 2 - 3 min. Добавяме сметана и подправяме. Преди сервиране наръсваме супата с наситнени зелени листа от целина.