Верига от любими рецепти
Гъста супа със сьомга и царевица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филета от сьомга филе от сьомга375 g g
царевица царевица1 консерви консерва
лук лук1 глави глава
чесън чесън1 скилидки скилидка
целина целина250 g g
картофи картоф400 g g
домати домат3
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
брашно брашно2 с.л. с.л.
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон800 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
сос Табаско сос Табаско
дафинови листа дафинов лист1

Гъста супа със сьомга и царевица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(8)

Начин на приготвяне

1. Обелваме лука и чесъна и ги режем на дребно. Почистваме целината (листата оставяме настрана) и картофите и ги нарязваме на кубчета. Заливаме доматите с гореща вода, отцеждаме ги, охлаждаме ги със студена вода и ги обелваме. След това ги разрязваме на две, отстраняваме семките и ги нарязваме на тънки резени.

2. Задушаваме лука, чесъна и целината за 3 min в сгорещено масло. Наръсваме с брашното и задушаваме още 1 - 2 min, но запръжката да остане светла. Загасяме с бульона и подправяме със солта, черния пипер и соса Табаско. Добавяме дафиновия лист, кипваме и варим под капак 15 min.

3. Измиваме и подсушаваме сьомгата и я нарязваме на хапки. Оставяме царевицата да се отцеди. Добавяме сьомгата и царевицата в супата и варим още 2 - 3 min. След това прибавяме доматените резени и готвим още 2 - 3 min. Добавяме сметана и подправяме. Преди сервиране наръсваме супата с наситнени зелени листа от целина.