Начин на приготвяне
Нарязваме 2 – 3 домата на колелца и ги запечатваме на грил с лютите чушлета. Идеята е да се постигне опушен ефект и аромат, а не да има загар. Настъргваме останалите домати в купа. Нарязваме червените чушки, краставиците и лука на много ситно. Правим чесъна на фина паста и добавяме към останалите продукти. Нарязваме опушените зеленчуци на ситно и също ги добавяме в купата. Добавяме смлян черен пипер, кимион и сол. Овкусяваме допълнително с малко лют сос, оцет и маслиново масло. Разбъркваме добре и оставяме да престои 20 min.
Нарязваме хляба на едри крутони и ги запичаме. В подходяща купа сипваме от студената супа, добавяме крутоните и слагаме няколко капки маслиново масло. За по-топлите дни може да добавим няколко кубчета лед към ястието. Бон апети!