Начин на приготвяне
Нарязваме пилешкото филе на жулиени. Загряваме олиото в тиган и в него запържваме филето до златисто, след което го изваждаме в отделен съд. В същата мазнина запържваме лука и чесъна, нарязани на ситно, и гъбите, нарязани на полумесеци. Когато зеленчуците омекнат, добавяме 50 g масло и виното. Изчакваме течността да се редуцира и доливаме сметаната, след което подправяме с куркумата. Връщаме пилешкото филе обратно в тигана и оставяме ястието за няколко минути да покъкри, като разбъркваме начесто.
Сваряваме шпецлето според указанията на опаковката. Останалото масло разтопяваме в тиган и към него прибавяме червения пипер. Докато е горещо, заливаме с мазнината отцеденото шпецле и разбъркваме.
Поставяме шпецлето в чиния и отгоре слагаме от пилешкото месо и соса.