Начин на приготвяне
1. Измий и подсуши пилешкото филе и го натрий от всички страни със солта, черния пипер и червения пипер. Запържи го в сгорещено олио за по 2 min от всяка страна.
2. Загаси с шерито и готви под капак още 10 - 12 min, в зависимост от дебелината на филетата. При нужда долей още малко вода.
3. Остави да изстине, като запазиш мазнината от пърженето, и нарежи месото на ситно.
3. Нарежи целината на шайбички. Обели лука и го нарежи на фини кръгчета. Обели мандарините и ги раздели на парченца.
4. Смеси и разбъркай майонезата, йогурта, 1 с.л. мандаринов сок, мазнината от пърженето, лимоновия пипер и солта и овкуси. Смеси с останалите приготвени продукти и остави салатата да престои най-малко 30 min.
5. Измий и подсуши руколата преди сервиране. Разрежи гевречетата на две, запечи ги леко в тостер и ги намажи с масло. Нареди отгоре рукола и пилешка салата.