
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
гирос от свински бут гирос от свински бут | 500 g g | |
бланширани картофи бланширани картофи | 200 g g | |
зелена салата зелена салата | 1 листа лист | |
червен лук червен лук | 1 глави глава | |
домати домат | 1 бр. бр. | |
дзадзики дзадзики | ||
питки пърленки питка пърленка | 1 бр. бр. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГирос в гръцки стил
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тиган изпържи до готовност гироса от свински бут.
Изпържи картофите и нарежи лист зелена салата на ивички, 1 глава червен лук на полумесеци и 1 домат на кубчета.
В чиния сервирай месото, гарнирай с пържените картофи, пресните зеленчуци и салата Дзадзики.
Наслади се на вкусна порция гирос в комбинация с пърленка.
Интересно: Класическият гирос идва от Гърция и представлява печено на шиш свинско месо, завито в хлебче, към което се добавят салати и сосове. Рецептата може да варира с различни по вид меса - например пилешко и агнешко. Чудесно допълнение са и пържените картофки.