
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГирос в гръцки стил
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
В тиган изпържи до готовност гироса от свински бут.
Изпържи картофите и нарежи лист зелена салата на ивички, 1 глава червен лук на полумесеци и 1 домат на кубчета.
В чиния сервирай месото, гарнирай с пържените картофи, пресните зеленчуци и салата Дзадзики.
Наслади се на вкусна порция гирос в комбинация с пърленка.
Интересно: Класическият гирос идва от Гърция и представлява печено на шиш свинско месо, завито в хлебче, към което се добавят салати и сосове. Рецептата може да варира с различни по вид меса - например пилешко и агнешко. Чудесно допълнение са и пържените картофки.