Гирос в гръцки стил

Гирос в гръцки стил
Степен на трудностЛесна
Време за приготвяне10 min

Начин на приготвяне

    В тиган изпържи до готовност гироса от свински бут.

    Изпържи картофите и нарежи лист зелена салата на ивички, 1 глава червен лук на полумесеци и 1 домат на кубчета.

    В чиния сервирай месото, гарнирай с пържените картофи, пресните зеленчуци и салата Дзадзики.

    Наслади се на вкусна порция гирос в комбинация с пърленка.

    Интересно: Класическият гирос идва от Гърция и представлява печено на шиш свинско месо, завито в хлебче, към което се добавят салати и сосове. Рецептата може да варира с различни по вид меса - например пилешко и агнешко. Чудесно допълнение са и пържените картофки.