Верига от любими рецепти
Гирос в гръцки стил

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

гирос от свински бут гирос от свински бут500 g g
бланширани картофи бланширани картофи200 g g
зелена салата зелена салата1 листа лист
червен лук червен лук1 глави глава
домати домат1 бр. бр.
дзадзики дзадзики
питки пърленки питка пърленка1 бр. бр.

Гирос в гръцки стил

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

10 min
(13)

Начин на приготвяне

В тиган изпържи до готовност гироса от свински бут.
Изпържи картофите и нарежи лист зелена салата на ивички, 1 глава червен лук на полумесеци и 1 домат на кубчета.
В чиния сервирай месото, гарнирай с пържените картофи, пресните зеленчуци и салата Дзадзики.
Наслади се на вкусна порция гирос в комбинация с пърленка.

Интересно: Класическият гирос идва от Гърция и представлява печено на шиш свинско месо, завито в хлебче, към което се добавят салати и сосове. Рецептата може да варира с различни по вид меса - например пилешко и агнешко. Чудесно допълнение са и пържените картофки.