Гнезда на паяци

Гнезда на паяци

ТрудностЛесна
Приготвяне40 min

Начин на приготвяне

    1. Обели лука и чесъна и ги накълцай на ситно. Смеси ги с каймата и яйцето, овкуси със солта, черния и червения пипер. Омеси с толкова галета, че да не се получи много твърдо месно тесто.

    2. Оформи 30 - 35 кюфтенца и ги изпържи от всички страни за около 10 min в сгорещеното олио, така че да станат хрупкави. Остави ги да се охладят.

    3. Преди сервиране обели морковите и ги нарежи на фини ивици с дължина ок. 4 cm. Странично на изстиналите кюфтенца забоди по 8 парчета морков като крачка на паяк. С кетчуп направи точици за очите. Измий листата от марулята, подсуши ги и ги разпредели в поднос или голяма плитка чиния. Отгоре подреди плътно едно до друго кюфтенцата - „паяци“.