Верига от любими рецепти
Гнездо от кайма с гарнитура от картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кайма смес кайма смес
("Стара планина")
500 g g
лук лук1 глави глава
яйца яйце5
хляб хляб2 филии филия
магданоз магданоз1 връзка връзка
чубрица чубрица1 щипки щипка
картофи картоф600 g g
олио олио400 - 500 ml ml
червено цвекло червено цвекло
(на шайби)
200 g g
кисели краставички кисела краставичка100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Гнездо от кайма с гарнитура от картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(12)

Начин на приготвяне

Объркваме каймата с нарязания на ситно лук, 1/3 яйце, разбито предварително, накиснатия във вода хляб, ситно нарязания магданоз, щипка чубрица, сол и черен пипер. След като е готова, я оставяме за около 30 min в хладилника, за да стегне. След това я разделяме на четири равни части по около 200 g и от тях оформяме гнезда, в средата на които правим „легълце“. Поставяме ги в намазана с олио тава и печем в загрята на 220° фурна. След няколко минути ги изваждаме, счукваме по едно яйце в средата на гнездата и печем още 6 - 7 min.

Междувременно наситняваме картофите на много тънки ленти. Целта е те да имитират слама, върху която после ще поставим гнездата. Пържим ги в 400 - 500 ml олио до златисто.

Сервираме готовите гнезда върху сламата от картофи и отстрани гарнираме с киселите краставички и червеното цвекло, нарязани на тънки ленти.