Верига от любими рецепти
Гнездо от кайма с гарнитура от картофи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кайма смес кайма смес
("Стара планина")
500 g g
лук лук1 глави глава
яйца яйце5
хляб хляб2 филии филия
магданоз магданоз1 връзка връзка
чубрица чубрица1 щипки щипка
картофи картоф600 g g
олио олио400 - 500 ml ml
червено цвекло червено цвекло
(на шайби)
200 g g
кисели краставички кисела краставичка100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Гнездо от кайма с гарнитура от картофи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

45 min
(10)

Начин на приготвяне

Объркваме каймата с нарязания на ситно лук, 1/3 яйце, разбито предварително, накиснатия във вода хляб, ситно нарязания магданоз, щипка чубрица, сол и черен пипер. След като е готова, я оставяме за около 30 min в хладилника, за да стегне. След това я разделяме на четири равни части по около 200 g и от тях оформяме гнезда, в средата на които правим „легълце“. Поставяме ги в намазана с олио тава и печем в загрята на 220° фурна. След няколко минути ги изваждаме, счукваме по едно яйце в средата на гнездата и печем още 6 - 7 min.

Междувременно наситняваме картофите на много тънки ленти. Целта е те да имитират слама, върху която после ще поставим гнездата. Пържим ги в 400 - 500 ml олио до златисто.

Сервираме готовите гнезда върху сламата от картофи и отстрани гарнираме с киселите краставички и червеното цвекло, нарязани на тънки ленти.

Купи в Lidl

Четкани картофиЧеткани картофи
Четкани картофи
09.02 - 12.02
-20%
1,49
1,19*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.