
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кайма смес
кайма смес ("Стара планина") | 500 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
яйца яйце | 5 | ||
хляб хляб | 2 филии филия | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
чубрица чубрица | 1 щипки щипка | ||
картофи картоф | 600 g g | ||
олио олио | 400 - 500 ml ml | ||
червено цвекло
червено цвекло (на шайби) | 200 g g | ||
кисели краставички кисела краставичка | 100 g g | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГнездо от кайма с гарнитура от картофи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Объркваме каймата с нарязания на ситно лук, 1/3 яйце, разбито предварително, накиснатия във вода хляб, ситно нарязания магданоз, щипка чубрица, сол и черен пипер. След като е готова, я оставяме за около 30 min в хладилника, за да стегне. След това я разделяме на четири равни части по около 200 g и от тях оформяме гнезда, в средата на които правим „легълце“. Поставяме ги в намазана с олио тава и печем в загрята на 220° фурна. След няколко минути ги изваждаме, счукваме по едно яйце в средата на гнездата и печем още 6 - 7 min.
Междувременно наситняваме картофите на много тънки ленти. Целта е те да имитират слама, върху която после ще поставим гнездата. Пържим ги в 400 - 500 ml олио до златисто.
Сервираме готовите гнезда върху сламата от картофи и отстрани гарнираме с киселите краставички и червеното цвекло, нарязани на тънки ленти.