Верига от любими рецепти
Гофрети в белгийски стил

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

крем с вкус на бисквитки крем с вкус на бисквитки350 g g
шоколадови пралини шоколадови пралини120 g g
ягоди ягода120 g g
сладкарска сметана сладкарска сметана250 ml ml
кленов сироп кленов сироп100 g g
банани банан2 бр. бр.

За гофретите

ванилова захар ванилова захар1 пакетчета пакетче
пшенично брашно пшенично брашно250 g g
вода вода125 ml ml
бакпулвер бакпулвер1 ч.л. ч.л.
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
краве масло краве масло125 g g
захар захар80 g g
сол сол1 щипки щипка
яйца яйце3 бр. бр.

Гофрети в белгийски стил

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(25)

Начин на приготвяне

За да приготвим гофретите, разбиваме белтъците в купа и ги оставяме настрана.

Смесваме маслото със захарта, ваниловата захар и солта, докато получим кремообразна смес. Добавяме жълтъка и разбиваме за 3 – 5 min, докато сместа стане пухкава.

След това смесваме брашното с бакпулвера, пресяваме и добавяме млякото на тънка струйка. Kъм сместа сипваме минералната вода и накрая прибавяме белтъците.

Печем в гофретник.

Разбиваме сметаната, докато се втвърди и по желание подслаждаме с ванилова захар.

Намазваме гофретите с крем с вкус на бисквити и отгоре подреждаме ягоди, банан, бита сметана, кленов сироп, шоколадови пралини или друго по избор.