Гофрети в белгийски стил

Гофрети в белгийски стил
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне30 min

Начин на приготвяне

    За да приготвим гофретите, разбиваме белтъците в купа и ги оставяме настрана.

    Смесваме маслото със захарта, ваниловата захар и солта, докато получим кремообразна смес. Добавяме жълтъка и разбиваме за 3 – 5 min, докато сместа стане пухкава.

    След това смесваме брашното с бакпулвера, пресяваме и добавяме млякото на тънка струйка. Kъм сместа сипваме минералната вода и накрая прибавяме белтъците.

    Печем в гофретник.

    Разбиваме сметаната, докато се втвърди и по желание подслаждаме с ванилова захар.

    Намазваме гофретите с крем с вкус на бисквити и отгоре подреждаме ягоди, банан, бита сметана, кленов сироп, шоколадови пралини или друго по избор.