Начин на приготвяне
За да приготвим гофретите, разбиваме белтъците в купа и ги оставяме настрана.
Смесваме маслото със захарта, ваниловата захар и солта, докато получим кремообразна смес. Добавяме жълтъка и разбиваме за 3 – 5 min, докато сместа стане пухкава.
След това смесваме брашното с бакпулвера, пресяваме и добавяме млякото на тънка струйка. Kъм сместа сипваме минералната вода и накрая прибавяме белтъците.
Печем в гофретник.
Разбиваме сметаната, докато се втвърди и по желание подслаждаме с ванилова захар.
Намазваме гофретите с крем с вкус на бисквити и отгоре подреждаме ягоди, банан, бита сметана, кленов сироп, шоколадови пралини или друго по избор.