
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГръцка мусака с боб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на филийки, а патладжана – на тънки резенчета (около 0.5 cm). Поставяме ги на работната повърхност и ги натъркваме със сол, след което ги оставяме да преседят.
Загряваме 2 супени лъжици олио в голям тиган. Подсушаваме филийките патладжан, пържим ги и ги изваждаме.
Задушаваме лука (на кубчета) и чесъна (на ситно) в 1 супена лъжица олио, добавяме боба, загряваме за кратко и подправяме.
За соса бешамел разтопяваме маслото, разбъркваме брашното, добавяме вода и оставяме да заври, като разбъркваме. Подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Нареждаме патладжана, доматите, картофите, боба и соса бешамел в съд за печене и поръсваме с пармезан.
Печем във фурната при 200° C за около 40 min.