
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
патладжан патладжан | 1 бр. бр. | ||
картофи картоф | 600 g g | ||
боб
боб (в доматен сос) | 1 консерви консерва | ||
червен лук червен лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
домати домат | 1 бр. бр. | ||
пармезан пармезан | 100 g g |
За соса бешамел
краве масло краве масло | 2 с.л. с.л. | ||
брашно брашно | 2 с.л. с.л. | ||
вода вода | 250 ml ml |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеГръцка мусака с боб
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме картофите на филийки, а патладжана – на тънки резенчета (около 0.5 cm). Поставяме ги на работната повърхност и ги натъркваме със сол, след което ги оставяме да преседят.
Загряваме 2 супени лъжици олио в голям тиган. Подсушаваме филийките патладжан, пържим ги и ги изваждаме.
Задушаваме лука (на кубчета) и чесъна (на ситно) в 1 супена лъжица олио, добавяме боба, загряваме за кратко и подправяме.
За соса бешамел разтопяваме маслото, разбъркваме брашното, добавяме вода и оставяме да заври, като разбъркваме. Подправяме на вкус със сол и черен пипер.
Нареждаме патладжана, доматите, картофите, боба и соса бешамел в съд за печене и поръсваме с пармезан.
Печем във фурната при 200° C за около 40 min.