
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
манго манго | 1 бр. бр. | |
лимони лимон | 1 бр. бр. | |
пресен лук пресен лук | 1 връзка връзка | |
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | |
краве масло краве масло | 4 с.л. с.л. | |
семена от кориандър семена от кориандър | 1 с.л. с.л. | |
маслиново масло маслиново масло | 8 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГрил марината за риба
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
За маринатата:
Измиваме лимоните и настъргваме кората на ситно. Разполовяваме лимона и изстискваме сока от едната половина. Измиваме магданоза, зеления лук и кориандъра, подсушаваме ги и ги нарязваме на ситно.
Разтопяваме маслото в малка тенджера и смесваме с маслиновото масло и подготвените съставки.
Подправяме маринатата със сол и черен пипер.
Препоръка за приготвяне:
Нарязваме риба (например филе от сьомга) на големи кубчета. Обелваме мангото и го нарязваме на кубчета. Нанизваме последователно парчетата риба и манго на шишчетата и внимателно намазваме с марината. Покриваме и оставяме да преседи в хладилник поне 5 h.