Верига от любими рецепти
Грил марината за риба

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

манго манго1 бр. бр.
лимони лимон1 бр. бр.
пресен лук пресен лук1 връзка връзка
магданоз магданоз1 връзка връзка
краве масло краве масло4 с.л. с.л.
семена от кориандър семена от кориандър1 с.л. с.л.
маслиново масло маслиново масло8 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Грил марината за риба

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

20 min
(9)

Начин на приготвяне

За маринатата:
Измиваме лимоните и настъргваме кората на ситно. Разполовяваме лимона и изстискваме сока от едната половина. Измиваме магданоза, зеления лук и кориандъра, подсушаваме ги и ги нарязваме на ситно.
Разтопяваме маслото в малка тенджера и смесваме с маслиновото масло и подготвените съставки.
Подправяме маринатата със сол и черен пипер.

Препоръка за приготвяне:
Нарязваме риба (например филе от сьомга) на големи кубчета. Обелваме мангото и го нарязваме на кубчета. Нанизваме последователно парчетата риба и манго на шишчетата и внимателно намазваме с марината. Покриваме и оставяме да преседи в хладилник поне 5 h.