
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат свински врат | 700 g g |
За пюретата
сметана за готвене сметана за готвене | 200 ml ml | |
моркови морков | 300 g g | |
червено цвекло
червено цвекло (сварено) | 300 g g | |
краве масло краве масло | 100 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
За маслото
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listГрилован свински врат с масло дьо Пари
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на маслото. Всички пресни подправки поставяме в кухненски робот и ги пасириме много фино. Добавяме маслото (предварително оставено на стайна температура за около час, за да се отпусне), нарязано на кубчета и пасираме отново до получаване на еднородна смес. След това прибавяме и oстаналите съставки и отново пасираме. За рецептата използваме не повече от 80 g масло. Останалото се замразява в стреч фолио на порции от 20 g за бъдеща употреба.
Овкусяваме със сол и черен пипер свинския врат и го и запичаме от двете страни на грил или грил тиган с малко маслиново масло до златисто. Прехвърляме пържолите в тава, поставяме по 20 g масло върху всяка и печем във фурна, загрята на 180°С само с горен реотан, за 5 - 10 min.
Междувременно сваряваме морковите, овкусяваме ги със сол и черен пипер и пасираме с полвината от сметаната и маслото. Връщаме в тенджерата на котлона и оставяме да заври. Свареното цвекло загряваме в малко вряща вода, за да се разтопи маслото. Пасираме го, овкусяваме със сол и черен пипер, доливаме сметаната и оставяме на много слаб огън да кипне.
Поднасяме двете пюрета като гарнитура на изпечения свински врат.