Грилован свински врат с масло дьо Пари

шеф Шишков
шеф Шишков
Грилован свински врат с масло дьо Пари
Степен на трудностСредно трудна
Време за приготвяне1:20 h

Начин на приготвяне

    Започваме с приготвянето на маслото. Всички пресни подправки поставяме в кухненски робот и ги пасириме много фино. Добавяме маслото (предварително оставено на стайна температура за около час, за да се отпусне), нарязано на кубчета и пасираме отново до получаване на еднородна смес. След това прибавяме и oстаналите съставки и отново пасираме. За рецептата използваме не повече от 80 g масло. Останалото се замразява в стреч фолио на порции от 20 g за бъдеща употреба.

    Овкусяваме със сол и черен пипер свинския врат и го и запичаме от двете страни на грил или грил тиган с малко маслиново масло до златисто. Прехвърляме пържолите в тава, поставяме по 20 g масло върху всяка и печем във фурна, загрята на 180°С само с горен реотан, за 5 - 10 min.

    Междувременно сваряваме морковите, овкусяваме ги със сол и черен пипер и пасираме с полвината от сметаната и маслото. Връщаме в тенджерата на котлона и оставяме да заври. Свареното цвекло загряваме в малко вряща вода, за да се разтопи маслото. Пасираме го, овкусяваме със сол и черен пипер, доливаме сметаната и оставяме на много слаб огън да кипне.

    Поднасяме двете пюрета като гарнитура на изпечения свински врат.