Верига от любими рецепти
Грилован свински врат с масло дьо Пари

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински врат свински врат700 g g

За пюретата

сметана за готвене сметана за готвене200 ml ml
моркови морков300 g g
червено цвекло червено цвекло
(сварено)
300 g g
краве масло краве масло100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

За маслото

краве масло краве масло500 g g
магданоз магданоз30 - 40 g g
копър копър20 g g
лук лук
(ситно нарязан)
15 g g
чесън чесън
(ситно нарязан)
15 g g
босилек босилек20 g g
розмарин розмарин10 g g
мащерка мащерка15 g g
див лук див лук20 g g
аншоа аншоа
(по желание)
3 - 4 бр. бр.
каперси каперси20 g g
лимони лимон
(сокът и кората)
портокали портокал
(сокът и кората)
бренди бренди
(или коняк)
20 ml ml
ликьорно вино ликьорно вино20 ml ml
сос Уорчестър сос Уорчестър5 - 6 капки капка

Грилован свински врат с масло дьо Пари

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(7)

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на маслото. Всички пресни подправки поставяме в кухненски робот и ги пасириме много фино. Добавяме маслото (предварително оставено на стайна температура за около час, за да се отпусне), нарязано на кубчета и пасираме отново до получаване на еднородна смес. След това прибавяме и oстаналите съставки и отново пасираме. За рецептата използваме не повече от 80 g масло. Останалото се замразява в стреч фолио на порции от 20 g за бъдеща употреба.

Овкусяваме със сол и черен пипер свинския врат и го и запичаме от двете страни на грил или грил тиган с малко маслиново масло до златисто. Прехвърляме пържолите в тава, поставяме по 20 g масло върху всяка и печем във фурна, загрята на 180°С само с горен реотан, за 5 - 10 min.

Междувременно сваряваме морковите, овкусяваме ги със сол и черен пипер и пасираме с полвината от сметаната и маслото. Връщаме в тенджерата на котлона и оставяме да заври. Свареното цвекло загряваме в малко вряща вода, за да се разтопи маслото. Пасираме го, овкусяваме със сол и черен пипер, доливаме сметаната и оставяме на много слаб огън да кипне.

Поднасяме двете пюрета като гарнитура на изпечения свински врат.